Ισραήλ: Πώς θα μπορούσε να απαντήσει μετά την εκτόξευση drone στην κατοικία Νετανιάχου

Η Χεζμπολάχ είχε ορκιστεί ότι θα ξεκινούσε μια νέα και κλιμακούμενη φάση στη σύγκρουσή της με το Ισραήλ ως απάντηση στη δολοφονία από το Ισραήλ του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινγουάρ.

Η στόχευση με drone της ιδιωτικής κατοικίας του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου φαίνεται πως “κουμπώνει” σε αυτό το σενάριο.

Βέβαια η Χεζμπολάχ δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει ότι ευθύνεται για την αποστολή του εν λόγω drone, αλλά φαίνεται απίθανο να δρομολόγησε κάποια άλλη δύναμη τη συγκεκριμένη επίθεση.

Ο Νετανιάχου δεν βρισκόταν στο σπίτι του εκείνη τη στιγμή – και δεν έχουν αναφερθεί θύματα. Αλλά πολλά θα εξαρτηθούν από το πώς θα επιλέξει ο ίδιος και η κυβέρνησή του να απαντήσουν στην “πρόκληση” της σιιτικής οργάνωσης.

Όπως αναφέρει το BBC, η ισραηλινή πλευρά θα μπορούσε να περιγράψει την επίθεση αυτή ως μια αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας και να κουνήσει το δάχτυλο στο Ιράν, το οποίο είναι ο πολύ σημαντικός υποστηρικτής της Χεζμπολάχ.

Αυτό θα είχε δυνητικά συνέπειες για τη σοβαρότητα της απάντησης του Ισραήλ στη μεγάλη επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους που εξαπέλυσε η Τεχεράνη στο Ισραήλ στις αρχές του μήνα και που αναμένεται με αγωνία τις επόμενες ημέρες.

Νετανιάχου: «Τίποτα δε θα μας σταματήσει»

Λίγο αργότερα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός με βίντεο που ανάρτησε στα social media διεμήνυσε: «Τίποτα δε θα μας σταματήσει». Στο βίντεο, ο Νετανιάχου επιμένει ότι «τίποτα δεν θα τον αποτρέψει» και ότι το Ισραήλ «θα κερδίσει αυτόν τον πόλεμο».

Περπατώντας σε ένα ηλιόλουστο πάρκο, φορώντας γυαλιά ηλίου και ένα μαύρο μπλουζάκι πόλο, ο Νετανιάχου λέει στα εβραϊκά: «Ξέρετε, πριν από δύο ημέρες εξαλείψαμε τον ηγέτης της Χαμάς, Γιαχία Σινγουάρ. Όπως είπα, βρισκόμαστε στο έναν υπαρξιακό πόλεμο και συνεχίζουμε μέχρι το τέλος».

«Και θέλω να πω κάτι άλλο, είμαι περήφανος για τους στρατιώτες μας, είμαι περήφανος για τους διοικητές μας και είμαι περήφανος για εσάς, τους πολίτες του Ισραήλ», προσθέτει

55 ρουκέτες κατά Ισραήλ από τον Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα πως  55 ρουκέτες έχουν εκτοξευθεί από τον Λίβανο προς τη Χάιφα και άλλες πόλεις του βόρειου Ισραήλ.

Σε ανακοίνωσή τους, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) προσθέτουν ότι κάποιοι αναχαιτίστηκαν από το σύστημα αεράμυνας του Ισραήλ Iron Dome.

Η ιατρική υπηρεσία του Ισραήλ Magen David Adom είπε ότι ένας 29χρονος άνδρας τραυματίστηκε βαριά από θραύσματα, ενώ ένας άλλος ένας τραυματίστηκε ελαφρά μετά από ρουκέτα που έπληξε ένα σπίτι στη Χάιφα.

33 νεκροί στη Τζαμπάλια

Τουλάχιστον 33 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 85 τραυματίστηκαν από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στον προσφυγικό καταυλισμό Jabalia στη βόρεια Γάζα την Παρασκευή, σύμφωνα με τις αρχές της Χαμάς της Λωρίδας.

Ο τελικός αριθμός των νεκρών μπορεί να φτάσει τους 50, σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού γραφείου ΜΜΕ της Γάζας, καθώς άνθρωποι θάφτηκαν κάτω από τα ερείπια κτιρίων. Δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο από το Ισραήλ για την αναφερόμενη επίθεση.

Οι ισραηλινές δυνάμεις πολιορκούν το πυκνοκατοικημένο στρατόπεδο εδώ και εβδομάδες, λέγοντας ότι η επίθεσή τους εκεί έχει σκοπό να αποτρέψει την ανασυγκρότηση των μαχητών της Χαμάς.

Περίπου 400.000 άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί μέσα στον καταυλισμό με λίγα τρόφιμα ή νερό για περισσότερες από δύο εβδομάδες.

Διαβάστε επίσης 

Γάζα: Χωρίς τέλος το ισραηλινό σφυροκόπημα – Τουλάχιστον 33 νεκροί στην Τζαμπάλια (Videos)

Αυτή την Κυριακή στο Documento: Μπίζνες με κτίρια και ιδιώτες από τον τσάρο της ΑΑΔΕ

Κατάπαυση πυρός στη Γάζα, συνέχιση πολέμου στην Ουκρανία – Τι συμφώνησαν Μπάιντεν, Μακρόν, Σολτς, Στάρμερ

Όλο και πιο θανατηφόρες οι πλημμύρες στην Ελλάδα – Είχαμε 70 τα τελευταία 45 χρόνια

Βόρεια Χίος: Παράταση αγωνίας για το αντιμόνιο μετά από παρέμβαση Μηταράκη – Οργανώνονται οι κάτοικοι

Ετικέτες