Ισραήλ: Πλήγματα και στη νότια Γάζα, προετοιμάζει το έδαφος για τα «επόμενα στάδια του πολέμου»

Ισραήλ: Πλήγματα και στη νότια Γάζα, προετοιμάζει το έδαφος για τα «επόμενα στάδια του πολέμου»

Tο Ισραήλ έπληξε χωρίς την Κυριακή στόχους στη νότια Γάζα με αεροπορικές επιδρομές ενώ ανακοίνωσε ότι θα εντείνει τις επιθέσεις στο βόρειο τμήμα του θύλακα.

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου συγκάλεσε το υπουργικό συμβούλιο αργά το Σάββατο, και φέρεται να συζήτησε την αναμενόμενη χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας.

Τα παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά από ισραηλινό πλήγμα στην πόλη Χαν Γιουνίς στη νότια Γάζα και ότι το Ισραήλ έπληξε και την πόλη Ράφα στα νότια, στο μοναδικό σημείο διεξόδου των αμάχων προς την Αίγυπτο.

Τα πλήγματα έγιναν λίγες ώρες αφότου ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού στρατού, αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, κάλεσε τους κατοίκους της Γάζας να μετακινηθούν νότια «για τη δική σας ασφάλεια»! Πρόσθεσε ότι οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) θα εντείνουν τις αεροπορικές επιδρομές από το Σάββατο ως προετοιμασία για το επόμενο στάδιο του πολέμου. «Θα εμβαθύνουμε τις επιθέσεις μας για να ελαχιστοποιήσουμε τους κινδύνους για τις δυνάμεις μας στα επόμενα στάδια του πολέμου. Θα αυξήσουμε τις επιθέσεις, από σήμερα», είπε ο Χαγκάρι.

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας δήλωσε το Σάββατο ότι οι επιθέσεις αντιποίνων του Ισραήλ είχαν σκοτώσει τουλάχιστον 4.385 Παλαιστίνιους, συμπεριλαμβανομένων εκατοντάδων παιδιών, ενώ περισσότεροι από ένα εκατομμύριο από τα 2,3 εκατομμύρια ανθρώπους της περιοχής είχαν εκτοπιστεί.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν αργά το Σάββατο ότι θα στείλουν περισσότερα συστήματα αεράμυνας στη Μέση Ανατολή και θα προετοιμαστούν να μετακινήσουν περισσότερα στρατεύματα μετά τις επιθέσεις στις δυνάμεις τους στο Ιράκ και τις προειδοποιήσεις από τους μαχητές να μην επέμβουν για να στηρίξουν το Ισραήλ εναντίον της Χαμάς.

Το Ισραήλ έχει συγκεντρώσει τανκς και στρατεύματα κοντά στα περιφραγμένα σύνορα γύρω από τη Γάζα για μια προγραμματισμένη χερσαία εισβολή με στόχο την εξόντωση της Χαμάς. «Θα πάμε στη Λωρίδα της Γάζας … καταστρέψτε τα στελέχη της Χαμάς και τις υποδομές της Χαμάς», είπε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, Αντιστράτηγος Χέρτσι Χαλέβι στα στρατεύματα σε ένα βίντεο που δημοσιοποιήθηκε από τον ισραηλινό στρατό το Σάββατο. «Θα έχουμε στο μυαλό μας τις αναμνήσεις των εικόνων και αυτών που έπεσαν το Σάββατο πριν από δύο εβδομάδες».

Ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν επίσης τη Δυτική Όχθη, χτυπώντας ένα συγκρότημα κάτω από ένα τζαμί τα ξημερώματα της Κυριακής που ο στρατός είπε ότι χρησιμοποιούνταν από τη Χαμάς. Η αεροπορική επιδρομή είναι τουλάχιστον η δεύτερη τις τελευταίες ημέρες που πλήττει τη Δυτική Όχθη, όπου η βία έχει αυξηθεί μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου και οι Παλαιστίνιοι μετρούν πάνω από 85 νεκρούς.

Το Ισραήλ ισχυρίστηκε ότι το συγκρότημα κάτω από το τζαμί αλ-Ανσάρ, στον προσφυγικό καταυλισμό Τζενίν, ανήκε σε στελέχη της Χαμάς και της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ που σχεδίαζαν μια επικείμενη επίθεση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter