Ισραήλ: Ολονύχτιο μπαράζ ρουκετών από τη Χεζμπολάχ στη Γαλιλαία – Nέοι βομβαρδισμοί των IDF στον Λίβανο (Videos)

Ισραήλ: Ολονύχτιο μπαράζ ρουκετών από τη Χεζμπολάχ στη Γαλιλαία – Nέοι βομβαρδισμοί των IDF στον Λίβανο (Videos)

Παραμένει έκρυθμη η κατάσταση στα σύνορα Ισραήλ – Λιβάνου με τη Χεζμπολάχ να προχωρά σε ολονύχτιες επιθέσεις και τις σειρήνες να ηχούν σε κοινότητες γύρω από τη Θάλασσα της Γαλιλαίας ξανά τα ξημερώματα, ενώ ισραηλινά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για τρεις τουλάχιστον τραυματίες στο Kiryat Bialik και υλικές ζημιές.

Το Ισραήλ που εξαπέλυσε χθες νέο μπαράζ αεροπορικών επιθέσεων στον Λίβανο στοχεύει πλέον σε στόχους που συνδέονται με τη Χεζμπολάχ. Η τελευταία ισραηλινή επίθεση έρχεται μια ημέρα αφότου πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό, η οποία σύμφωνα με τους IDF σκότωσε δώδεκα ανώτερους διοικητές της Χεζμπολάχ. Ο Λίβανος είπε ότι 37 άνθρωποι – ανάμεσά τους τρία παιδιά – σκοτώθηκαν.

Σύμφωνα με τους Times of Israel, σειρήνες άρχισαν να ηχούν τα ξημερώματα της Κυριακής γύρω από τη Θάλασσα της Γαλιλαίας, προειδοποιώντας για επερχόμενες ρουκέτες. Οι σειρήνες ήχησαν σε κοινότητες όπως το Ein Gev, η παραλία Susita, η παραλία Gofra, η Ramot, η Almagor και η Dugit Beach.

Η Χεζμπολάχ ανήρτησε στο κανάλι της Telegram νωρίς το πρωί της Κυριακής ότι είχε βάλει στο στόχαστρο την ισραηλινή αεροπορική βάση Ραμάτ Νταβίντ κοντά στη Χάιφα με δεκάδες ρουκέτες, για να απαντήσει στις ως «επανειλημμένες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο».

Η αεροπορική βάση είναι ο πιο μακρινός στόχος που έχει πλήξει η λιβανέζικη οργάνωση στο Ισραήλ από την έναρξη των μαχών τον περασμένο Οκτώβριο, καθώς βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα από τα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ.

Ο Ισραηλινός Στρατός από τη μεριά του ανακοίνωσε ότι πραγματοποιεί ένα νέο κύμα επιθέσεων εναντίον στόχων της Χεζμπολάχ στον Λίβανο και ότι θα δώσει λεπτομέρειες αργότερα.

Η δήλωση αναφέρει ότι τις τελευταίες ώρες η αεροπορία κατέρριψε εναέριες απειλές και εκτοξεύσεις ρουκετών από τη Χεζμπολάχ σε περιοχές αμάχων στο Ισραήλ.

Η Χεζμπολάχ είχε ισχυριστεί ότι είχε βάλει στόχο μια αεροπορική βάση και ένα εργοστάσιο όπλων.

Ο IDF υποστήριξε ότι η αεράμυνα του παραμένει σε κατάσταση υψηλού συναγερμού και προειδοποιεί ότι τα χτυπήματά του κατά της Χεζμπολάχ θα συνεχιστούν και θα ενταθούν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter