Λίβανος: Ο Χασάν Νασράλα είναι νεκρός, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός – Τι έχει απαντήσει η Χεζμπολάχ

Τον ισχυρισμό ότι δολοφόνησε τον ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα κατά τη διάρκεια των χθεσινών βομβαρδισμών στη Βηρυτό, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός το πρωί του Σαββάτου.

Με μια σύντομη ανάρτηση στον λογαριασμό τους στο Χ, οι IDF ανέφεραν πως «ο Χασάν Νασράλα δεν θα μπορεί πλέον να τρομοκρατεί τον κόσμο».

Την εξέλιξη επιβεβαίωσε και το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών με μια χαρακτηριστική φωτογραφία…

Παράλληλα, ο αρχηγός του ισραηλινού γενικού επιτελείου, ο στρατηγός Χερτσί Χαλεβί, δήλωσε σήμερα ότι το Ισραήλ δεν έχει εξαντλήσει τα μέσα που διαθέτει με την εξάλειψη του αρχηγού της Χεζμπολάχ Σάγεντ Χασάν Νασράλα.

“Δεν έχουμε εξαντλήσει όλα τα μέσα που διαθέτουμε. Το μήνυμα είναι απλό: όποιον απειλεί τους πολίτες του Ισραήλ, ξέρουμε πώς θα τον φτάσουμε”, σημείωσε ο στρατηγός Χαλεβί σε ανακοίνωσή του.

Τι απαντά η Χεζμπολάχ

Να σημειωθεί ωστόσο ότι η Χεζμπολάχ ακόμα δεν έχει επιβεβαιώσει τον θάνατο του ηγέτη της.

Αργά την Παρασκευή, μια πηγή κοντά στη Χεζμπολάχ είχε δηλώσει στο Reuters ότι ο Νασράλα δεν ήταν προσβάσιμος. Τις πρώτες ώρες μετά το χτύπημα της Παρασκευής, πηγή προσκείμενη στη Χεζμπολάχ είχε δηλώσει επίσης Reuters ότι ο Νασράλα ήταν ζωντανός. Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim ανέφερε επίσης ότι ήταν ασφαλής. Ανώτερος Ιρανός αξιωματούχος ασφαλείας είπε στο Reuters ότι η Τεχεράνη ελέγχει την κατάστασή του.

Νεκροί και άλλοι διοικητές, κατά τους ΙDF

Σε νεότερη ενημέρωσή του, ο ισραηλινός στρατός έκανε επίσης γνωστό πως από το χτύπημα στο κτίριο που στέγαζε την οργάνωση, σκοτώθηκαν, επίσης, ο Αλί Κάρτσι, ο διοικητής του νότιου μετώπου στη Χεζμπολάχ, και άλλοι διοικητές της λιβανέζικης οργάνωσης.

Παράλληλα, σε ενημέρωση που παρείχε ο επικεφαλής του επιτελείου στρατού του Ισραήλ, ξεκαθάρισε πως ο θάνατος του Νασράλα δεν είναι το τέλος της επιχείρησης που βρίσκεται σε εξέλιξη. «Το μήνυμα είναι απλό, σε όποιον απειλεί τους πολίτες του Κράτους του Ισραήλ: γνωρίζουν πως ξέρουμε πώς να τους φτάσουμε».

Διαβάστε επίσης

Θρίλερ με τον θάνατο του Νασράλα: Νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, λένε Ισραηλινά ΜΜΕ – Διαψεύδει η οργάνωση (Photos-Videos)

Το Documento αποκαλύπτει: Δωμάτιο θανάτου χωρίς κάμερες στο Αστυνομικό Τμήμα Αγ. Παντελεήμονα

ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα: Ο διοικητής ομολόγησε πως ο 38χρονος Πακιστανός δεν κρατήθηκε ποτέ μαζί με άλλους

ΟΗΕ: Δεκάδες έφυγαν από την αίθουσα μόλις ο Νετανιάχου ανέβηκε στο βήμα για την ομιλία του (Video)

Βουλή: Αναφορά Στύλιου σε Γεωργιάδη για την «τραγική υποστελέχωση» του νοσοκομείου Άρτας

Ετικέτες