Ισραήλ: Ο πόλεμος θα συνεχίσει μέχρι την επιστροφή των ομήρων, δήλωσε ο Νετανιάχου για τον θάνατο του Γιαχία Σινουάρ

Ισραήλ: Ο πόλεμος θα συνεχίσει μέχρι την επιστροφή των ομήρων, δήλωσε ο Νετανιάχου για τον θάνατο του Γιαχία Σινουάρ
Benjamin Netanyahu (AP Photo/Pamela Smith)

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε απόψε ότι ο θάνατος του ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ προσφέρει μια ελπίδα για ειρήνη στη Μέση Ανατολή, αλλά προειδοποίησε ότι ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας δεν έχει τελειώσει και το Ισραήλ θα συνεχίσει, μέχρι την επιστροφή των ομήρων.

«Σήμερα πήραμε το αίμα μας πίσω. Σήμερα το κακό υπέστη πλήγμα, αλλά το έργο μας δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί» ανέφερε ο Νετανιάχου σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμά του. «Προς τις αγαπητές οικογένειες των ομήρων, λέω αυτό: αυτή είναι μια σημαντική στιγμή του πολέμου. Θα συνεχίσουμε δυναμικά μέχρι όλοι οι αγαπημένοι σας, οι αγαπημένοι μας, να γυρίσουν στο σπίτι», πρόσθεσε.

Απευθυνόμενος στους κατοίκους της Γάζας, ο Νετανιάχου τους είπε ότι «ο Σινουάρ κατέστρεψε τη ζωή σας». Επανέλαβε ότι η Χαμάς δεν θα κυβερνά τη Γάζα στο μέλλον και είπε «αυτή είναι μια ευκαιρία για τον λαό της να απελευθερωθεί από την τυραννία της».

«Στη Γάζα, τη Βηρυτό και τη Μέση Ανατολή, το φως επικρατεί του σκότους», συνέχισε, λέγοντας ότι η περιοχή αυτή έχει τώρα την ευκαιρία να σταματήσει τον «άξονα του κακού» και να φέρει ειρήνη και ευημερία.

«Να φέρουμε πίσω τους 101 ομήρους»

Ο πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτσογκ έκανε έκκληση απόψε για την επιστροφή των ομήρων που εξακολουθούν να κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας, αφού επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ.

«Τώρα, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να δράσουμε με όλα τα δυνατά μέσα για να φέρουμε πίσω τους 101 ομήρους που κρατούνται ακόμη, σε φρικτές συνθήκες, από τους τρομοκράτες της Χαμάς στη Γάζα», ανέφερε στην ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα Χ.

Ο Ισραηλινός πρόεδρος πρόσθεσε ότι ο Σινουάρ ήταν «υπεύθυνος για αποκρουστικές τρομοκρατικές ενέργειες».

«Να αξιοποιηθεί η στιγμή» λένε οι οικογένειες των ομήρων

Το Φόρουμ των οικογενειών, η κύρια ένωση των συγγενών των ομήρων στο Ισραήλ, δήλωσε σήμερα ότι ο θάνατος του αρχηγού της Χαμάς, του Γιαχία Σινουάρ, αναμένεται να βοηθήσει στη “διασφάλιση” της επιστροφής των ομήρων που κρατούνται ακόμη στη Λωρίδα της Γάζας.

“Το Φόρουμ των οικογενειών των ομήρων δέχεται ευνοϊκά την είδηση της εξόντωσης του Γιαχία Σινουάρ και ζητεί να αξιοποιηθεί αμέσως αυτή η πολύ σημαντική εξέλιξη για να διασφαλιστεί η επιστροφή των ομήρων”, δήλωσε η ένωση σε ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:

Νεκρός ο Γιαχία Σινουάρ – Ποιος ήταν και πώς σκοτώθηκε ο ηγέτης της Χαμάς

Ουκρανία: «10.000 στρατιώτες της Βόρειας Κορέας ετοιμάζονται να μας πολεμήσουν», δήλωσε ο Ζελένσκι

Γάζα: Νέα σφαγή αμάχων στη Τζαμπάλια – Τουλάχιστον 28 νεκροί και 160 τραυματίες από ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο (Videos)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter