Ισραήλ: Νέα σφαγή γυναικόπαιδων σε σχολείο στη Γάζα – Πλήγματα και σήμερα κατά της Χεζμπολάχ

H Πολιτική Άμυνα στη Γάζα ανακοίνωσε σήμερα πως βομβαρδισμός από την πολεμική αεροπορία του Ισραήλ εναντίον ενός σχολείου που φιλοξενεί εκτοπισμένους στην πόλη της Γάζας έχει στοιχίσει τη ζωή σε 19 ανθρώπους, με τον ισραηλινό στρατό να ισχυρίζεται ότι στοχοθέτησε μαχητές της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, οι οποίοι κρύβονταν εκεί.

Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται «13 παιδιά και έξι γυναίκες», η μία εκ των οποίων ήταν έγκυος, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πολιτικής Άμυνας Μαχμούντ Μπασάλ.

«Περισσότεροι από 30» άνθρωποι, μεταξύ αυτών «εννέα παιδιά» τραυματίστηκαν από τον βομβαρδισμό του σχολείου Αλ Ζαϊτούν Σ στην πόλη της Γάζας (βόρεια), συμπλήρωσε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας πως εκεί φιλοξενούνταν χιλιάδες άνθρωποι που έχουν εκτοπιστεί από τον πόλεμο μεταξύ της Χαμάς και του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας από την 7η Οκτωβρίου.

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός έκανε γνωστό σε ένα δελτίο Τύπου ότι «διεξήγαγε ένα στοχευμένο πλήγμα εναντίον τρομοκρατών, οι οποίοι επιχειρούσαν από το εσωτερικό ενός κέντρου διοίκησης και ελέγχου της Χαμάς στην πόλη της Γάζας», διευκρινίζοντας πως ο στόχος βρισκόταν «μέσα» στο σχολείο Αλ Φάλαχ, το οποίο βρίσκεται δίπλα στα κτίρια του σχολείου Αλ Ζαϊτούν.

Το σχολείο Αλ Ζαϊτούν επλήγη, διαπίστωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου στο σημείο.

Ο ισραηλινός στρατός πρόσθεσε πως έλαβε «μέτρα για να μετριάσει τον κίνδυνο να τραυματιστούν άμαχοι», ιδίως μέσω της χρήσης όπλων υψηλής ακρίβειας.

Νέα πλήγματα Ισραήλ στη Χεζμπολάχ

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα νέα αεροπορικά πλήγματα εναντίον θέσεων της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, την επομένη ενός πολύνεκρου βομβαρδισμού εναντίον της λιβανικής ισλαμιστικής οργάνωσης στην πρωτεύουσα Βηρυτό.

«Ο ισραηλινός στρατός πλήττει αυτήν τη στιγμή θέσεις που ανήκουν στην τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ στον Λίβανο», αναφέρουν σε ένα δελτίο Τύπου οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, προσθέτοντας πως τουλάχιστον 16 μαχητές της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν στο χθεσινό πλήγμα στη Βηρυτό.

Διαβάστε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ: Αυστηρό μήνυμα Επιτροπής Δεοντολογίας – «Κυρώσεις σε όσους βγαίνουν στα ΜΜΕ και κάνουν κακό στο κόμμα»

ΣΥΡΙΖΑ: Σήμερα η Κεντρική Επιτροπή αποφασίζει για χρονοδιάγραμμα, προϋποθέσεις και Συνέδριο

Δικαιοσύνη από τη Νιγηρία

Αποκάλυψη – Αυτή την Κυριακή στο Documento: Πάρτι 450.000.000 ευρώ για το κύκλωμα των σκόιλ ελικίκου

Ζαχαριάδης: «Συκοφαντικό το δημοσίευμα που εμφανίζει χρήματα σε προσωπικό μου λογαριασμό» (Video)

«Συγγνώμη» και παραίτηση από Ακρίτα για τον «γιο της πλύστρας» – Δεν την έκανε αποδεκτή ο Παππάς

Βηρυτός: Aνάφλεξη στη Μέση Ανατολή, μετά τη δολοφονία 10 διοικητών της Χεζμπολάχ από το Ισραήλ – Στους 14 οι νεκροί (Photos – Videos)