Ισραήλ: Με μια… συνταξιοδότηση «ξεπλήρωσε» τη σιγή Μητσοτάκη για την επίθεση αστυνομικού στον φρουρό του Έλληνα Πρέσβη το Πάσχα;

Με μια ανακοίνωση συνταξιοδότησης ενός αστυνομικού διευθυντή φαίνεται πως το Ισραήλ «ξεπλήρωσε» προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη την ντροπιαστική σιγή της Αθήνας σχετικά με το περιστατικό βίας στην Ιερουσαλήμ που έκαν τον γύρο του κόσμου το μεσημέρι του Μ. Σαββάτου.

Υπενθυμίζεται ότι το Μεγάλο Σάββατο, ένας ισραηλινός αστυνομικός συνέλαβε βίαια τον φρουρό του Έλληνα Πρέσβη μέσα στον Πανάγιο Τάφο κατά την τελετή αφής του Αγίου Φωτός.

Η σύλληψη έγινε παρουσία χιλιάδων πιστών με το σχετικό βίντεο να κάνει τον γύρο του κόσμου.

«Οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής συνέλαβαν σήμερα τον προσωπικό φρουρό του Έλληνα προξένου στην Ιερουσαλήμ, ενώ βρισκόταν στην εκκλησία του Παναγίου Τάφου στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι η κατοχική αστυνομία επιτέθηκε σωματικά στον προσωπικό φρουρό του Έλληνα προξένου στην εκκλησία του Παναγίου Τάφου κατά τη διάρκεια του τελετουργικού για το Άγιο Φως το Σάββατο και τον συνέλαβε», ανέφερε σχετικά το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA.

Η σιγή της κυβέρνησης Μητσοτάκη είχε προκαλέσει έντονο προβληματισμό με δεδομένο το γεγονός ότι φέρεται να χρειάστηκε παρέμβαση του ΥΠΕΞ προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος ο έλληνας φρουρός, ο οποίος είχε και διπλωματική ασυλία.

Όπως φαίνεται όμως, λίγες ημέρες αργότερα, ο Διοικητής της Αστυνομίας της Ιερουσαλήμ Ντορόν Τούργκεμαν υπέβαλε την παραίτησή του από το Σώμα προκειμένου, όπως αναφέρεται σε ισραηλινά μέσα «να συνταξιοδοτηθεί» ύστερα από μια «μακρά και πετυχημένη καριέρα».

Στα ήδη υπάρχοντα ερωτήματα λοιπόν, τόσο σχετικά με την αρχική αφορμή της σύλληψης, όσο και στο θέμα της κυβερνητικής σιγής, πλέον προστίθεται το εξής: Σχετίζεται η παραίτηση του αστυνομικού διοικητή Τούργκερμαν με το περιστατικό, με δεδομένο ότι και ο ίδιος ήταν παρών στο περιστατικό σύμφωνα με δημοσιεύματα; Ήταν η απομάκρυνσή του το «δώρο» του Ισραήλ προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη για την ντροπιαστική μη-αντίδρασή της στο πρωτοφανές περιστατικό;

Ενδιαφέρεται η ελληνική κυβέρνηση για τη διεθνή νομιμότητα και την τήρηση της διπλωματικής ασυλίας υπαλλήλων των ελληνικών πρεσβειών ανά τον κόσμο, ή προτεραιότητα είναι η οι υπόγειες διαδρομές;

Διαβάστε επίσης:

Μαξίμου: Επιβεβαίωσε το επεισόδιο Φλωρίδη με αστυνομικούς – Ζήτησε εξηγήσεις από τον υπουργό

ΣΥΡΙΖΑ για αποκάλυψη του Documento: Η ΑΑΔΕ θα πρέπει να δώσει άμεσα απαντήσεις, δημιουργούνται μεγάλα ερωτήματα

«Στο κόκκινο» οι σχέσεις Ισραήλ – Ισπανίας μετά την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους

To διακύβευμα της κάλπης και οι 11 έδρες της ΝΕΑΡ