Ισραήλ – Λίβανος: Πάνω από 550 νεκροί από τις διασυνοριακές επιθέσεις από τον Οκτώβριο

Ισραήλ – Λίβανος: Πάνω από 550 νεκροί από τις διασυνοριακές επιθέσεις από τον Οκτώβριο

Η επίθεση στην πόλη των Δρούζων Majdal Shams που σκότωσε 12 ανθρώπους το Σάββατο ήταν η πιο φονική στα κατεχόμενα από το Ισραήλ, Υψίπεδα του Γκολάν, από τότε που εντάθηκαν οι διασυνοριακές επιθέσεις Ισραήλ-Χεζμπολάχ τον περασμένο Οκτώβριο.

Σύμφωνα με το Reuters, η τελευταία επίθεση ανεβάζει τον απολογισμό των νεκρών σε 44 στην ισραηλινή πλευρά των συνόρων Ισραήλ – Λιβάνου από τον Οκτώβριο, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον 21 στρατιώτες.

Στον Λίβανο, τουλάχιστον 543 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί από ισραηλινές επιθέσεις έως τον Ιούνιο, σύμφωνα με το Έργο Δεδομένων για την τοποθεσία και τα συμβάντα ένοπλων συγκρούσεων (ACLED).


Όπως αναφέρει το Αλ Τζαζίρα, το Ισραήλ πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές σε πόλεις και χωριά του Λιβάνου κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η τελευταία επίθεση σημειώθηκε στην περιοχή Baalbek της επαρχίας Baalbek-Hermel, σύμφωνα με το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Λιβάνου (NNA).

Ένα ισραηλινό drone χτύπησε ένα σπίτι εκεί στα περίχωρα της πόλης Taraya (Taraiyya) με δύο πυραύλους τα ξημερώματα σήμερα και οι ζημιές περιορίστηκαν σε υλικές, ανέφερε η έκθεση.

Σύμφωνα με το NNA, οι προηγούμενες επιθέσεις σημειώθηκαν στα περίχωρα των πόλεων Aabbassiyeh, Tayr Debba και Toura στην περιοχή Tire, με στόχο μια ανοιχτή περιοχή που δεν είχε θύματα.

Επίσης, εξαπέλυσε επιδρομή σε σπίτι στην πόλη Μπουρτζ αλ-Σεμάλι, η οποία είχε ως αποτέλεσμα θύματα και σοβαρές ζημιές σε περιουσίες, υποδομές και σπίτια γύρω από τη στοχευμένη περιοχή, ανέφερε η έκθεση.

Στόχος ισραηλινής επιδρομής έγινε και η πόλη Tayr Harfa, με εκτεταμένες ζημιές σε περιουσίες και καλλιέργειες.

 

Διαβάστε επίσης

Πραξικόπημα στη Βουλή με το πόθεν έσχες – Στο Documento που κυκλοφορεί – Μαζί το Docville

Πάρε τον καφέ και τρέχα – Βουτιά στον τζίρο καταγράφουν τα καταστήματα εστίασης μετά την αύξηση του ΦΠΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ακρο – αριστερή οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη για σαμποτάζ των σιδηροδρόμων

Ενόργανη: «Ανοίγουν τα στόματα» – Άλλες τέσσερις αθλήτριες είχαν καταγγείλει τον προπονητή για σεξουαλική παρενόχληση

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter