Ισραήλ: «Κατά λάθος» η δολοφονία της ακτιβίστριας στη Δυτική Όχθη – Από… «ακούσια πυρά» (Video)

Ισραήλ: «Κατά λάθος» η δολοφονία της ακτιβίστριας στη Δυτική Όχθη – Από… «ακούσια πυρά» (Video)

Ο θάνατος της Αϊσενούρ Εζγκί Εϊγκί, της τουρκικής καταγωγής Αμερικανίδας ακτιβίστριας που σκοτώθηκε από πυρά ισραηλινών δυνάμεων σε διαδήλωση στη Δυτική Όχθη την περασμένη εβδομάδα, πιθανότητα ήταν τυχαίος και προήλθε από «ακούσια ισραηλινά πυρά», ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός την Τρίτη 10/9 μετά από έρευνα για το περιστατικό. Το Ισραήλ έστειλε αίτημα για τη διενέργεια νεκροψίας της 26χρονης Αϊσενούρ Εζγκί Εϊγκί.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, η Αϊσενούρ Εζγκί Εϊγκί, 26 ετών, σκοτώθηκε από πυρά ισραηλινών δυνάμεων ενώ συμμετείχε σε διαδήλωση κατά του εβραϊκού εποικισμού στην Μπέιτα, κοντά στη Ναμπλούς, στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, παλαιστινιακού εδάφους που κατέχει από το 1967 το Ισραήλ.

Μπλίνκεν: «Απρόκλητη και αδικαιολόγητη» η δολοφονία της ακτιβίστριας

«Απρόκλητη και αδικαιολόγητη» χαρακτήρισε ο Άντονι Μπλίνκεν τη δολοφονία της 26χρονης Αϊσενούρ Εζγκί Εϊγκί.«Κανείς δεν πρέπει να πυροβολείται και να σκοτώνεται επειδή συμμετέχει σε μια διαδήλωση», τόνισε ο Μπλίνκεν σε συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο, στην πιο σκληρή κριτική του που έχει κάνει δημόσια μέχρι σήμερα κατά του ισραηλινού στρατού.

«Κατά την κρίση μας, οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας πρέπει να κάνουν κάποιες θεμελιώδεις αλλαγές στον τρόπο που επιχειρούν στη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένων αλλαγών στους κανόνες εμπλοκής τους», σημείωσε.

Διαβάστε επίσης

Ξεκινά η μετά-Κασσελάκη εποχή στον ΣΥΡΙΖΑ: Το χρονοδιάγραμμα, οι ευθείες βολές Φάμελλου και οι προθέσεις της Ρένας Δούρου

Παραιτήθηκε η Βούλα Κεχαγιά από εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Δρυός πεσούσης…

Ο… επιτελάρχης του γλυκού νερού

Βουλή: Η Έλενα Ακρίτα ζήτησε να αρθεί η ασυλία της για τη δικαστική διαμάχη με τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη (Video)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter