Ισραήλ: Η Χεζμπολάχ παραμένει μάχιμη – Επίθεση με ρουκέτες στο Βόρειο Ισραήλ

Μπορεί το Ισραήλ να συνεχίζει χωρίς ανάπαυλα τους βομβαρδισμούς στον Λίβανο στοχεύοντας ακόμα και την ηγεσία της Χεζμπολάχ με στόχο την δολοφονία του Χασάν Νασράλα, αλλά η σιιτική οργάνωση προσπαθώντας να αποδείξει ότι παραμένει μάχιμη, εκδήλωση απανωτές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ.

Συγκεκριμένα η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι βομβάρδισε το βόρειο Ισραήλ μετά τα πλήγματα στο προπύργιό της στα νότια προάστια της Βηρυτού.

Υπάρχουν αναφορές για εκρήξεις που ακούστηκαν στο Τελ Αβίβ, σύμφωνα με το ισραηλινό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ynet.

Σύμφωνα με τους Times of Israel, η Χεζμπολάχ εκτόξευσε περίπου 65 ρουκέτες στο Ισραήλ το βράδυ της Παρασκευής, ώρες μετά τη μεγάλη επίθεση των IDF στη Βηρυτό.

Λίγο μετά τις 10 μ.μ., ένα μπαράζ περίπου 30 ρουκετών εκτοξεύτηκε στο Safed, σύμφωνα με τους IDF, με τοπικούς αξιωματούχους να δηλώνουν ότι τουλάχιστον δύο εκρήξεις στη βόρεια πόλη προκάλεσαν σημαντικές ζημιές.

Όπως μετέδωσε από το Ισραήλ ο απεσταλμένος του ΣΚΑΪ, η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε επίθεση με ρουκέτες με στόχο περιοχές που βρίσκονται ανατολικά της Χάιφα, στη Γαλιλαία.

Όπως είπε, «πρόκειται για την πρώτη μεγάλη απάντηση της Χεζμπολάχ», σημειώνοντας πως δεν υπάρχουν προς το παρόν αναφορές για νεκρούς, τραυματίες ή ζημιές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η αεράμυνα του Ισραήλ φαίνεται ότι λειτούργησε, με το μεγαλύτερο μέρος των ρουκετών να έχουν καταρριφθεί.

Διαβάστε επίσης

Θρίλερ με τον θάνατο του Νασράλα: Νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, λένε Ισραηλινά ΜΜΕ – Διαψεύδει η οργάνωση (Photos-Videos)

Το Documento αποκαλύπτει: Δωμάτιο θανάτου χωρίς κάμερες στο Αστυνομικό Τμήμα Αγ. Παντελεήμονα

ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα: Ο διοικητής ομολόγησε πως ο 38χρονος Πακιστανός δεν κρατήθηκε ποτέ μαζί με άλλους

ΟΗΕ: Δεκάδες έφυγαν από την αίθουσα μόλις ο Νετανιάχου ανέβηκε στο βήμα για την ομιλία του (Video)

Βουλή: Αναφορά Στύλιου σε Γεωργιάδη για την «τραγική υποστελέχωση» του νοσοκομείου Άρτας