Ισραήλ: Έτοιμοι να περάσουμε στο επόμενο στάδιο του πολέμου – Συνεδριάζει το συμβούλιο ασφαλείας για το Ιράν

«Μετακινούμαστε από μία κατάσταση ήττας του εχθρού σε μία κατάσταση καταστροφής ανατινάζοντας σήραγγες, αποθήκες πυρομαχικών, διαλύοντας τη Χεζμπολάχ» ανέφερε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ «δείχνοντας» χτύπημα κατά του Ιράν, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την κατάσταση στα βόρεια σύνορα, σύμφωνα με την Jerusalem Post.

«Πλησιάζουμε όλο και περισσότερο στην ολοκλήρωση της αποστολής, αν και υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να γίνουν» σημείωσε.

«Οι IDF (Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις) προετοιμάζονται για περαιτέρω κινήσεις, αλλά πρωτίστως εκτελούν σωστά αυτή την επιχείρηση», πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας.

Σημειώνεται πως ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, συγκαλεί σήμερα το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της επικείμενης επίθεση στο Ιράν.

Η συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για τις 19:30 το βράδυ (τοπική ώρα) στο στρατιωτικό αρχηγείο της Kirya στο Τελ Αβίβ, σύμφωνα στους Times of Israel που επικαλείται πληροφορίες από το γραφείο ενός υπουργού. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το Ισραήλ προετοιμάζεται για το χτύπημα στο Ιράν, ως απάντηση στην επίθεση που βαλλιστικούς πυραύλους την 1η Οκτωβρίου.

Xεζμπολάχ: «Ομοβροντία ρουκετών» εναντίον στρατιωτικής βάσης στο βόρειο Ισραήλ (Video)

Η λιβανική ισλαμιστική οργάνωση Χεζμπολάχ ανακοίνωσε πως εκτόξευσε σήμερα μια «σημαντική ομοβροντία ρουκετών» εναντίον μιας στρατιωτικής βάσης κοντά στην πόλη Σαφέντ, στο βόρειο Ισραήλ.

Οι μαχητές της Χεζμπολάχ προχώρησαν στη ρίψη μιας «σημαντικής ομοβροντίας ρουκετών» εναντίον αυτής της βάσης ανατολικά της Σαφέντ, «ως απάντηση στις επιθέσεις του ισραηλινού εχθρού εναντίον χωριών και κατοικιών» στον Λίβανο, είπε η φιλοΐρανική οργάνωση.

Διάφορες πηγές κάνουν λόγο για εκτόξευση περίπου 200 ρουκετών από πλευράς των μαχητών της Χεζμπολάχ.

 

 

Είναι η έβδομη φορά που η Χεζμπολάχ επιβεβαιώνει ότι στοχοθέτησε τη Σαφέντ και τα περίχωρά της σε διάστημα 2 ημερών.

 

Οι αρχές του Λιβάνου ανακοίνωσαν επίσης ότι τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν όταν ισραηλινός βομβαρδισμός στοχοποίησε το όχημα στο οποίο επέβαιναν.

Διαβάστε επίσης 

Γάζα: Χωρίς τέλος το ισραηλινό σφυροκόπημα – Τουλάχιστον 33 νεκροί στην Τζαμπάλια (Videos)

Αυτή την Κυριακή στο Documento: Μπίζνες με κτίρια και ιδιώτες από τον τσάρο της ΑΑΔΕ

Κατάπαυση πυρός στη Γάζα, συνέχιση πολέμου στην Ουκρανία – Τι συμφώνησαν Μπάιντεν, Μακρόν, Σολτς, Στάρμερ

Όλο και πιο θανατηφόρες οι πλημμύρες στην Ελλάδα – Είχαμε 70 τα τελευταία 45 χρόνια

Βόρεια Χίος: Παράταση αγωνίας για το αντιμόνιο μετά από παρέμβαση Μηταράκη – Οργανώνονται οι κάτοικοι

Ετικέτες