Ισραήλ: Επτά ισραηλινοί συνελήφθησαν για κατασκοπεία υπέρ του Ιράν

Ισραήλ: Επτά ισραηλινοί συνελήφθησαν για κατασκοπεία υπέρ του Ιράν
Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη F-16a απογειώνονται από την αεροπορική βάση Nevatim δίπλα στην πόλη Beersheba στο νότιο Ισραήλ. (AP Photo/Dan Balilty)

Συνελήφθησαν 7 Ισραηλινοί ως ύποπτοι για κατασκοπεία υπέρ του Ιράν, συγκεντρώνοντας πληροφορίες για στοχευμένες βάσεις των IDF, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα The Times of Israel.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς έχουν εκτελέσει εκατοντάδες εργασίες για την Τεχεράνη. Οι ύποπτοι είναι όλοι Εβραίοι κάτοικοι της Χάιφα και του βορρά και περιλαμβάνουν έναν στρατιώτη που εγκατέλειψε τον στρατό, καθώς και δύο ανήλικους.

Οι ύποπτοι κατηγορούνται για φωτογράφιση και συλλογή πληροφοριών για βάσεις και εγκαταστάσεις των IDF (Ισραηλινός Στρατός), συμπεριλαμβανομένων των αρχηγείων άμυνας Kirya στο Τελ Αβίβ και των αεροπορικών βάσεων Nevatim και Ramat David, καθώς και τοποθεσιών μπαταριών Iron Dome.

Η βάση Nevatim στοχοποιήθηκε και στις δύο ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις φέτος, και ο Ramat David έχει γίνει στόχος της Χεζμπολάχ.

Οι ύποπτοι κατηγορούνται επίσης ότι έλαβαν χάρτες στρατηγικών τοποθεσιών από τους χειριστές τους, συμπεριλαμβανομένης της βάσης Γκολάνι που χτυπήθηκε σε μια θανατηφόρα επίθεση με drone νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Οι εισαγγελείς λένε ότι η αστυνομία και οι ανακριτές της Shin Bet διαπίστωσαν ότι οι ύποπτοι εκτελούσαν μια σειρά διαφορετικών καθηκόντων για τις ιρανικές υπηρεσίες πληροφοριών και ήταν σε επαφή με Ιρανούς πράκτορες.

Σε αντάλλαγμα για τις πράξεις τους, οι ύποπτοι πληρώθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια, μερικά από αυτά σε κρυπτονομίσματα, λένε οι ερευνητές.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ορισμένοι από τους υπόπτους κατασκόπευαν υπέρ του Ιράν για δύο χρόνια και όλοι τους ασκούσαν κατασκοπευτικές δραστηριότητες από την έναρξη του πολέμου.

Η Εισαγγελία του Κράτους λέει ότι είναι μια από τις πιο σοβαρές υποθέσεις που έχουν διερευνηθεί τα τελευταία χρόνια.

Οι εισαγγελείς λένε ότι σκοπεύουν να υποβάλουν κατηγορία εναντίον των επτά υπόπτων για αδικήματα ασφαλείας την Παρασκευή και θα ζητήσουν να τεθούν υπό κράτηση μέχρι την ολοκλήρωση της νομικής διαδικασίας.

Πηγή: The Times of Israel

Διαβάστε επίσης:

Ο Μπλίνκεν επιστρέφει στην Μέση Ανατολή – Πιέσεις για εκεχειρία

WSJ: Αραβες είχαν προτείνει στον Σινουάρ να να διαφύγει από τη Γάζα αλλά εκείνος αρνήθηκε

Λίβανος: Διοικητικά και τραπεζικά κτίρια στο στόχαστρο του Ισραήλ – Ολονύχτιοι βομβαρδισμοί στη Βηρυτό

Ισραήλ: Οι ΗΠΑ έστειλαν το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας THAAD – «Βρίσκεται στη θέση του», λέει ο Όστιν

Φετουλάχ Γκιουλέν: Ποιος ήταν ο εχθρός του Ερντογάν – Ήθελε ένα «ανεκτικό Ισλάμ», σκληρή δουλειά και εκπαίδευση

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter