Ισραήλ: Επίθεση στο σπίτι του Νετανιάχου – Ορατές οι ζημιές στην κατοικία του (Video)

Η πρώτη φωτογραφία από το πλήγμα κοντά στην κατοικία του Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Καισάρεια δόθηκε προ ολίγου στη δημοσιότητα. Οι ζημιές στο σπίτι του Νετανιάχου από το χτύπημα, που προκάλεσαν τα άμεσα αντίποινα του Ισραήλ στη Βηρυτό, είναι ορατές δια γυμνού οφθαλμού. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός και η οικογένειά του την ώρα της επίθεσης δεν βρίσκονταν στην Καισάρεια, αλλά στην Ιερουσαλήμ.

Αν και η Χεζμπολάχ δεν έχει αναλάβει επίσημα την ευθύνη για αυτήν την επίθεση, θεωρείται ως ο πιο πιθανός ύποπτος από κοινού με τους Φρουρούς της Επανάστασης. Ειδικά, δεδομένου ότι στη δήλωσή της την περασμένη Πέμπτη, η λιβανική οργάνωση είχε ανακοινώσει ότι περνά σε «μια νέα και κλιμακούμενη φάση» στη σύγκρουσή της με το Ισραήλ, και ότι τις επόμενες ημέρες η απόφαση αυτή θα δείξει τα αποτελέσματά της.​​ ​ ​

Πηγές από το περιβάλλον του Μπενιαμίν Νετανιάχου θεωρούν το Ιράν εξίσου υπεύθυνο με τη Χεζμπολάχ για τη σημερινή επίθεση με drone.

Η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε το πρωί νέα επίθεση με drones και ρουκέτες κατά του Ισραήλ, στοχεύοντας μάλιστα και το σπίτι του ισραηλινού πρωθυπουργού. Ένα από τα drone της Χεζμπολάχ διαπέρασε την ισραηλινή αεράμυνα και έπεσε σε «δομή» στην Καισάρεια, ανέφερε ο ισραηλινός στρατός.

Αργότερα έγινε γνωστό ότι το drone έπεσε δίπλα στην κατοικία του Νετανιάχου και το Ισραήλ χαρακτήρισε την επίθεση ως απόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού.

«Ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος εκτοξεύθηκε σήμερα εναντίον της κατοικίας του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στη βόρεια ισραηλινή πόλη της Καισάρειας», δήλωσε ο εκπρόσωπός του ισραηλινού πρωθυπουργού, προσθέτοντας ότι ο ίδιος και η σύζυγός του δε βρισκόταν στο σπίτι και ότι δεν υπήρξαν θύματα.

Λίγο αργότερα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός με βίντεο που ανήρτησε στα social media διεμήνυσε: «Τίποτα δε θα μας σταματήσει». Στο βίντεο, ο Νετανιάχου επιμένει ότι «τίποτα δεν θα τον αποτρέψει» και ότι το Ισραήλ «θα κερδίσει αυτόν τον πόλεμο».

Περπατώντας σε ένα ηλιόλουστο πάρκο, φορώντας γυαλιά ηλίου και ένα μαύρο μπλουζάκι πόλο, ο Νετανιάχου λέει στα εβραϊκά: «Ξέρετε, πριν από δύο ημέρες εξαλείψαμε τον ηγέτης της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ. Όπως είπα, βρισκόμαστε στο έναν υπαρξιακό πόλεμο και συνεχίζουμε μέχρι το τέλος».

«Και θέλω να πω κάτι άλλο, είμαι περήφανος για τους στρατιώτες μας, είμαι περήφανος για τους διοικητές μας και είμαι περήφανος για εσάς, τους πολίτες του Ισραήλ», προσθέτει.

Στην αγγλική εκδοχή, ο Νετανιάχου αποκαλεί τον Σινουάρ «τον εγκέφαλο της τρομοκρατίας του οποίου οι κακοποιοί αποκεφάλισαν τους άνδρες μας, βίασαν τις γυναίκες μας και έκαψαν ζωντανά μωρά».

«Τον εξολοθρεύσαμε», λέει ο ισραηλινός πρωθυπουργός, «και συνεχίζουμε τη μάχη μας με τους άλλους τρομοκράτες πληρεξούσιους του Ιράν».

YouTube video player

Διαβάστε επίσης 

Γάζα: Χωρίς τέλος το ισραηλινό σφυροκόπημα – Τουλάχιστον 33 νεκροί στην Τζαμπάλια (Videos)

Αυτή την Κυριακή στο Documento: Μπίζνες με κτίρια και ιδιώτες από τον τσάρο της ΑΑΔΕ

Κατάπαυση πυρός στη Γάζα, συνέχιση πολέμου στην Ουκρανία – Τι συμφώνησαν Μπάιντεν, Μακρόν, Σολτς, Στάρμερ

Όλο και πιο θανατηφόρες οι πλημμύρες στην Ελλάδα – Είχαμε 70 τα τελευταία 45 χρόνια

Βόρεια Χίος: Παράταση αγωνίας για το αντιμόνιο μετά από παρέμβαση Μηταράκη – Οργανώνονται οι κάτοικοι

Ετικέτες