Ισραήλ: Εντολή σε νοσοκομεία να λειτουργήσουν σε οχυρωμένα υπόγεια γκαράζ (Photos)

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ εξέδωσε εντολή σε όλα τα νοσοκομεία στο βόρειο τμήμα της χώρας να λειτουργούν μόνο σε οχυρωμένες περιοχές καθώς οι πυραυλικές επιθέσεις της Χεζμπολάχ προς το Ισραήλ αυξάνουν και διευρύνουν το βεληνεκές τους.

Το υπουργείο λέει ότι η εντολή ακολουθεί τις οδηγίες της Διοίκησης Εσωτερικού Μετώπου του Ισραηλινού Στρατού.

Η εν λόγω οδηγία, σύμφωνα με τους Times of Israel, επηρεάζει τα νοσοκομεία Carmel, Ziv, Nahariya, HaEmek, Poriya, τα ιταλικά και αγγλικά νοσοκομεία.

Το νοσοκομείο Rambam μετακομίζει για να εργαστεί στο οχυρωμένο γκαράζ του νοσοκομείου.

Ειδικότερα, το νοσοκομείο Rambam στη Χάιφα, το Poriya στην Τιβεριάδα και το HaEmek στην Afula ανακοινώνουν την ακύρωση των τοπικών εεκλογικών διαδικασιών που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα. Το νοσοκομεία Poriya ανακοίνωσε επίσης ότι απαλλάσσει όσους ασθενείς μπορούν να πάνε σπίτι τους.

Το Rambam μετέφερε το μαιευτήριο στην οχυρωμένη υπόγεια πτέρυγά της.

Στους 45 οι νεκροί στον Λίβανο

Ο αριθμός των νεκρών από την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που είχε ως στόχο διοικητές της Χεζμπολάχ στα νότια προάστια της Βηρυτού αυτή την εβδομάδα έχει αυξηθεί στους 45, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου.

«Ο αριθμός των νεκρών ανήλθε σε 45 άτομα», αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου, επικαιροποιώντας τον προηγούμενο απολογισμό 37 από την επίθεση της Παρασκευής. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «συνεχίζονται οι εργασίες για την απομάκρυνση των ερειπίων για τρίτη συνεχόμενη ημέρα» και ότι η δειγματοληψία DNA θα χρησιμοποιηθεί για τον προσδιορισμό της ταυτότητας ορισμένων από τα πτώματα.

Η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον 16 από τα μέλη της, συμπεριλαμβανομένων δύο από τους υψηλότερους ηγέτες της, σκοτώθηκαν στην επίθεση ενώ συνεδρίαζαν στο υπόγειο μιας πολυκατοικίας στη Βηρυτό.

Διαβάστε επίσης

Ένταση στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ: 1-3 Νοέμβρη Συνέδριο, 24 Νοέμβρη εκλογές – Τι ισχύει με το Πόθεν Έσχες

Τι λένε συνεργάτες του Σαλμά μετά την παραπομπή στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Κοροϊδία και κλοπή με την εισφορά αλληλεγγύης – Πώς ο Μητσοτάκης παγίδευσε 550.000 συνταξιούχους

Πολάκης: Θα οργώσω όλη τη χώρα για να φέρω το μήνυμα ενός προγραμματικού λόγου για την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ