Ισραήλ: Αρνείται κάθε εμπλοκή στο φονικό χτύπημα σε κονβόι αμάχων – Κατηγορεί τη Χαμάς

Ισραήλ: Αρνείται κάθε εμπλοκή στο φονικό χτύπημα σε κονβόι αμάχων – Κατηγορεί τη Χαμάς

Αρνείται κάθε ευθύνη ο ισραηλινός στρατός όσον αφορά το φονικό χτύπημα μεγάλης αυτοκινητοπομπής στη Γάζα με οχήματα που εγκατέλειπαν την περιοχή μετά την προειδοποίηση του Ισραήλ προς τους κατοίκους της βόρειας Γάζας.

Σε βίντεο του ΙDF, εμφανίζεται λοχαγός του ισραηλινού στρατού ο οποίος αρχικά είπε ότι εκτοξεύτηκαν ρουκέτες στο Τελ Αβίβ το νότιο Ισραήλ τις βραδινές ώρες και οι δυνάμεις του IDF συνεχίζουν τις επιχειρήσεις σε στόχους στη λωρίδα της Γάζας.

Οπως είπε, το Ισραήλ τον πληθυσμό της Γάζας και των περιοχών βορειότερα αυτής να εκκενώσουν τις περιοχές αυτές, αλλά η Χαμάς προειδοποιεί τους πολίτες της Γάζας να μη φύγουν και πως όσοι επιχειρούν να αποχωρήσουν από την περιοχή τους σταματάνε.

Παρουσίασε φωτογραφικό υλικό που δείχνει οχήματα να κλείνουν την οδική πρόσβαση σε κονβόι οχημάτων που αποχωρούσε από τη Γάζα.

Απάντησε δε και σε αναφορές αεροπορικά πλήγματα σε βάρος κονβόι οχημάτων στον κύριο οδικό άξονα από βορρά προς νότο της Γάζας που κάνουν λόγο για 70 νεκρούς άμαχους Παλαιστίνιους. Παρουσιάζοντας κάποια βίντεο ισχυρίστηκε ότι η έκρηξη στον δρόμο δεν είναι από πολεμικό αεροσκάφος του Ισραήλ και ότι «δεν έχει λογική να εμποδίσουμε το κονβόι να κινηθεί προς τον νότο». «Τέτοιο συμφέρον έχει μόνο η Χαμάς που θέλει να εμποδίσει τη φυγή των Παλαιστινίων από τη Γάζα», κατέληξε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter