Ισραήλ – Αποκάλυψη Χααρέτζ: Πολλούς μήνες πριν ήξεραν για τις προετοιμασίες της Χαμάς αλλά τις αγνόησαν!

Ισραήλ – Αποκάλυψη Χααρέτζ: Πολλούς μήνες πριν ήξεραν για τις προετοιμασίες της Χαμάς αλλά τις αγνόησαν!

Πληθαίνουν οι αποκαλύψεις ότι η κυβέρνηση και οι αρχές ασφαλείας του Ισραήλ είχαν πληροφόρηση ότι η Χαμάς οργανώνει κάποια μεγάλη επίθεση, αλλά όπως φάνηκε στην πράξη είτε τις αγνόησαν είτε τις υποτίμησαν και δεν οργάνωσαν την άμυνα της χώρας ως όφειλαν.

Σύμφωνα με νέα αποκάλυψη της ισραηλινής εφημερίδας Χααρέτζ – στην οποία πολλοί από το κυβερνητικό στρατόπεδο επιθυμούν διακαώς να βάλουν λουκέτο ! – στη διάρκεια πολλών μηνών πριν από τον πόλεμο, μια υπαξιωματικός Πληροφοριών συνέταξε τρία ενημερωτικά έγγραφα με τα οποία προειδοποιούσε τους ανωτέρους της για τις προθέσεις της Χαμάς.

Διαβάστε επίσης – Όταν το Ισραήλ απέρριπτε ως… «φανταστικό σενάριο» επικείμενη επίθεση της Χαμάς!

Μάλιστα πριν από λίγους μήνες, ανέφερε ότι η Χαμάς στη Γάζα είχε ολοκληρώσει ασκήσεις προσομοίωσης εισβολής σε κιμπούτζ και συνοριακούς φράχτες! Ακριβώς αυτό δηλαδή το οποίο έλαβε χώρα στις 7 Οκτωβρίου με τους εκατοντάδες μαχητές της Χαμάς και άλλων παλαιστινιακών οργανώσεων συντονισμένα να πιάνουν στον ύπνο τον ισραηλινό στρατό και τις μυστικές υπηρεσίες του.

Να θυμίσουμε δε ότι και οι Financial Times έχουν αναφερθεί σε έκθεση από χαμηλόβαθμα στελέχη του ισραηλινού στρατού (IDF) που περιέγραφαν με κάθε λεπτομέρεια τις προετοιμασίες της Χαμάς για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου και η οποία δεν ελήφθη σοβαρά υπόψη από τις κεφαλές του IDF, αποκαλώντας το μάλιστα «φανταστικό σενάριο».

Η προειδοποίηση που αγνοήθηκε

Φύλακες στα σύνορα του Ισραήλ με τη Γάζα που παρακολουθούν και αναλύουν μια συνεχή ροή βίντεο και άλλων δεδομένων που συγκεντρώθηκαν κοντά στον ηλεκτρονικό φράχτη που περιβάλλει τον θύλακα, είχαν στείλει μια λεπτομερή αναφορά εβδομάδες πριν από την επίθεση στα υψηλότερα κλιμάκια των μυστικών υπηρεσιών.

Η αναφορά στάλθηκε χρησιμοποιώντας ένα ασφαλές σύστημα επικοινωνίας και περιείχε συγκεκριμένες προειδοποιήσεις, μεταξύ των οποίων ότι η Χαμάς εκπαιδευόταν για να ανατινάξει συνοριακούς σταθμούς σε διάφορες τοποθεσίες, να εισέλθει στο ισραηλινό έδαφος και να καταλάβει τα κιμπούτζ.

Η αποτυχία του Ισραήλ να αποτρέψει την επίθεση, για την οποία η κυβέρνηση λέει ότι σκότωσε περισσότερους από 1.200 ανθρώπους, θεωρείται τώρα ως η μεγαλύτερη αποτυχία των μυστικών υπηρεσιών του από τότε που η Αίγυπτος και η Συρία εξαπέλυσαν μια αιφνιδιαστική επίθεση το 1973 στο Γιομ Κιπούρ, την πιο ιερή ημέρα του Ιουδαϊσμού.

Πρόβα για λήψη ομήρων

Οι χαμηλόβαθμοι στρατιώτες προειδοποίησαν επίσης στην ανάλυσή τους για πολλά βίντεο που έδειχναν ότι η Χαμάς έκανε πρόβες για τη σύλληψη ομήρων και ότι ένιωθαν ότι επίκειται επίθεση. «Αυτό είναι ένα φανταστικό σενάριο», απάντησε ο υψηλόβαθμος αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών, σύμφωνα με μια περιγραφή των επικοινωνιών που κοινοποιήθηκαν στους Financial Times.

Το KAN, ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός του Ισραήλ, ανέφερε αργά την Πέμπτη λεπτομέρειες για παρόμοια προειδοποίηση που έστειλαν στρατιώτες στους ανώτερούς τους. Το KAN πρόσθεσε ότι η προειδοποίηση περιελάμβανε την πιθανότητα κατάρριψης αεροσκάφους και την ανύψωση της σημαίας της Χαμάς πάνω από το ισραηλινό έδαφος.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter