Ισραήλ: Αποδείξεις για βιασμό Παλαιστίνιων κρατουμένων προβλήθηκαν σε ισραηλινό τηλεοπτικό κανάλι (Video)

Ακροδεξιοί Ισραηλινοί διαδήλωσαν έξω από κέντρο κράτησης υπέρ των στρατιωτών που κατηγορούνται για βιασμό Παλαιστίνιου κρατούμενου (AP Photo/Tsafrir Abayov)

Ένα νέο βίντεο που διέρρευσε δείχνει ομαδικό βιασμό ενός Παλαιστίνιου κρατούμενου από Ισραηλινούς στρατιώτες στο στρατόπεδο κράτησης Σντε Τιμάν.

Πρόκειται για τον χώρο κράτησης Παλαιστινίων που βρέθηκε στο επίκεντρο της επικαιρότητας όταν στρατονόμοι συνέλαβαν στρατιώτες για βιασμό, γεγονός που πυροδότησε διαδηλώσεις και εμπρηστικές δηλώσεις από ακροδεξιούς ακόμη και από μέλη της κυβέρνησης του Ισραήλ ότι οι στρατιώτες έχουν κάθε «δικαίωμα» πάνω στους κρατούμενους.

Διαβάστε σχετικά: Ισραήλ: Επεισόδια με ακροδεξιούς διαδηλωτές που απαιτούν ατιμωρησία για ένστολους βιαστές Παλαιστίνιου κρατούμενου

Το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το ισραηλινό κανάλι Channel 12, το οποίο προέρχεται από στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν σε μια δικαστική έρευνα, δείχνει κρατούμενους Παλαιστίνιους να κείτονται στο πάτωμα με καλυμμένα τα χέρια και τα μάτια τους. Μια ομάδα εφέδρων στρατιωτών φαίνεται να παίρνει έναν από τους κρατούμενους στην άκρη και στη συνέχεια να προσπαθεί να κρύψει τις επόμενες ενέργειές τους με ασπίδες ταραχών.

Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ο κρατούμενος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά την επίθεση με σχισμένο ορθό μεταξύ άλλων τραυματισμών.

Η ισραηλινή στρατιωτική αστυνομία συνέλαβε εννέα στρατιώτες για τον φερόμενο βιασμό. Οι στρατιώτες αρνήθηκαν οποιαδήποτε αδικοπραγία.

Διαβάστε επίσης:

Το Ιράν πληροφόρησε την Αίγυπτο ότι κλείνει τον εναέριο χώρο του στις ξένες αεροπορικές εταιρείες, λόγω «στρατιωτικών ασκήσεων»

Ρωσία – Ουκρανία: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Κουρσκ – Απομακρύνονται Ουκρανοί πολίτες από τα σύνορα

Ολλανδία: Ο δήμος της Χάγης κάνει έξωση στον πρωθυπουργό!