Ισραήλ: Αιτούντες άσυλο από την Αφρική στρατολογούνται για επιχειρήσεις στη Γάζα

Ισραήλ: Αιτούντες άσυλο από την Αφρική στρατολογούνται για επιχειρήσεις στη Γάζα

Καθώς μαίνεται η σφαγή στη Λωρίδα της Γάζας και τουλάχιστον 41.252 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη του πολέμου, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz ανέφερε ότι ο ισραηλινός στρατός στρατολογεί έναν αριθμό Αφρικανών αιτούντων άσυλο για στρατιωτική θητεία στη Γάζα. Σύμφωνα το σχετικό δημοσίευμα, ως αντάλλαγμα, τους υπόσχεται να τους παραχωρήσει μόνιμη διαμονή στο Ισραήλ.

«Ο στρατός προσπαθεί να δελεάσει αυτούς τους ανθρώπους δίνοντάς τους μισθούς ίσους με αυτούς που λαμβάνουν οι Ισραηλινοί στρατιώτες», σημείωσε η εφημερίδα και πρόσθεσε ότι «Αφρικανοί νεοσύλλεκτοι στον ισραηλινό στρατό έχουν ήδη συμμετάσχει σε επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας».

Ο πόλεμος έχει προκαλέσει εκτεταμένες καταστροφές και έχει εκτοπίσει περίπου το 90% του πληθυσμού της Γάζας των 2,3 εκατομμυρίων κατοίκων.

Μέχρι στιγμής, όλες οι προτάσεις για κατάπαυση του πυρός έχουν αποτύχει, ενώ το Ισραήλ και η Χαμάς ανταλλάσσουν κατηγορίες για ματαίωση των διαπραγματεύσεων, στις οποίες συμμετέχουν ως διαμεσολαβητές οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Αίγυπτος και το Κατάρ. Η Χαμάς επανέλαβε ότι είναι έτοιμη να εφαρμόσει μια συμφωνία βασισμένη στο αρχικό σχέδιο του Αμερικανού προέδρου Μπάιντεν αλλά απορρίπτει οποιουσδήποτε νέους όρους.

Διαβάστε επίσης

Κομισιόν: Η φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε τους νέους Επιτρόπους – Στο Μεταφορών ο Απόστολος Τζιτζικώστας – Όλα τα ονόματα

Αιχμή Κακλαμάνη για συμβούλους Μητσοτάκη: Τους πιάνει φαγούρα με τον κοινωνικό φιλελευθερισμό (Video)

Φαραντούρης στο documentonews.gr: Σκέφτομαι σοβαρά να είμαι υποψήφιος αλλά μόνο με όρους ενότητας

Η Δώρα Χρυσικού στο Documento: «Δεν έχουμε τελειώσει με τον φασισμό»

Σοκ στον Βόλο: Χτύπησε με ψαροντούφεκο τον πατέρα του – Διαπέρασε το κρανίο η τρίαινα

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter