Ισραήλ: 1 νεκρός και 32 τραυματίες από φορτηγό που έπεσε σε στάση λεωφορείου – «Τρομοκρατική ενέργεια» βλέπει το Τελ Αβίβ (Videos)

Ενας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και 32 άλλα άτομα τραυματίστηκαν όταν ένα φορτηγό έπεσε σε στάση λεωφορείου κοντά στην ισραηλινή πόλη Τελ Αβίβ. Έξι από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με τον Έλι Μπιν, διευθυντή της υπηρεσίας διάσωσης Magen David Adom (MDA) του Ισραήλ.

Πρόσθεσε ότι η MDA μετέφερε όσους τραυματίστηκαν σε κοντινά νοσοκομεία.

Ο Ασι Αχαρόνι, εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας, είπε στον ισραηλινό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Kan ότι «ο εισβολέας εξουδετερώθηκε», υποδεικνύοντας ότι η αστυνομία υποπτεύεται τρομοκρατική επίθεση. Δεν ήταν σαφές εάν ο ύποπτος σταμάτησε ή σκοτώθηκε.

Ο Αχαρόνι είπε ότι ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε λεωφορείο και άτομα που περίμεναν στη στάση. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, πολλά από τα θύματα ήταν ηλικιωμένοι που αποβιβάζονταν από το λεωφορείο.

Η επίθεση σημειώθηκε στο Glilot Junction, σε μια περιοχή κοντά στα κεντρικά γραφεία της υπηρεσίας κατασκοπείας του Ισραήλ, Μοσάντ, καθώς και σε πολλές μονάδες πληροφοριών του Ισραηλινού Στρατού.

Η MDA δημοσίευσε πλάνα από το μεγάλο φορτηγό που δε μετέφερε κάποιο φορτίο το οποίο εκτράπηκε της πορείας του και έπεσε πάνω σε ένα λεωφορείο. Εκτός από το ότι βρίσκεται κοντά στα κεντρικά γραφεία της Μοσάντ, η στάση του λεωφορείου είναι επίσης κοντά σε μια διασταύρωση του κεντρικού αυτοκινητόδρομου και το περιστατικό σημειώθηκε καθώς οι Ισραηλινοί επέστρεφαν στη δουλειά μετά από εβδομαδιαίες διακοπές.

Οι εντάσεις έχουν εκτοξευθεί από το ξέσπασμα του πολέμου στη Γάζα, καθώς το Ισραήλ πραγματοποιεί τακτικές στρατιωτικές επιδρομές στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη που έχουν προκαλέσει εκατοντάδες θύματα από την παλαιστινιακή πλευρά. Οι περισσότεροι φαίνεται να ήταν μαχητές που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια πυροβολισμών με τις ισραηλινές δυνάμεις, αλλά και Παλαιστίνιοι που συμμετείχαν σε διαδηλώσεις, ενώ και άμαχοι περαστικοί έχουν επίσης σκοτωθεί.

Διαβάστε επίσης

Σκάνδαλο Novartis και άρση προστασίας μαρτύρων: Μην τολμήσει κανείς να (ξανα) καταγγείλει διαφθορά

Σκάνδαλο στην Καθολική Εκκλησία: «Ιερές» business, απάτες και εκβιασμοί – Οι σκιές και το ποινικό παρελθόν του επιχειρηματία

Γάζα: «Παράθυρο» για έμμεσες διαπραγματεύσεις μέσω Κατάρ – «Ναι» σε ανακωχή υπό όρους από τη Χαμάς

Λίβανος: Νεκροί τρεις δημοσιογράφοι από ισραηλινούς βομβαρδισμούς – Σφυροκόπημα στα προάστια της Βηρυτού (Video)

Ένα Predator τους χωρίζει, μια χειραψία τους ενώνει!