Ισπανία: Παραιτήθηκε τελικά ο Λουίς Ρουμπιάλες μετά το φιλί χωρίς συναίνεση στην Ερμόσο

Ισπανία: Παραιτήθηκε τελικά ο Λουίς Ρουμπιάλες μετά το φιλί χωρίς συναίνεση στην Ερμόσο

Ο πρόεδρος της ισπανικής ποδοσφαιρικής γυναικών ομοσπονδίας ανακοίνωσε την παραίτησή του την Κυριακή, εξαιτίας της έντονης δημόσιας κριτικής που δέχθηκε μετά το φιλί δίχως συναίνεση στην ποδοσφαιρίστρια Τζένι Ερμόσο στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών στο Σίδνεϊ.

«Δεν θέλω να επηρεαστεί αρνητικά το ισπανικό ποδόσφαιρο από αυτή τη δυσανάλογη εκστρατεία», έγραψε ο Ρουμπιάλες σε δήλωση που εστάλη στα ΜΜΕ λίγο αφότου παρουσίασε την παραίτησή του στον εν ενεργεία πρόεδρο της ομοσπονδίας Πέδρο Ρότσα το βράδυ της Κυριακής. Ο πρώην επικεφαλής της ομοσπονδίας εξακολουθεί να πιστεύει ότι η αντίδραση για την ενέργειά του απέναντι σε μια υφιστάμενή του είναι υπερβολική. Από την άλλη, οργανώσεις για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών και ακτιβιστές χαιρετούν την κίνηση σαν μια νίκη του φεμινιστικού κινήματος.

Τον περασμένο μήνα ο Ρουμπιάλες ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων με τις ενέργειές του στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που ξεκίνησε μια ευρύτερη συζήτηση για τον σεξισμό στην ισπανική κοινωνία. Για αρκετές εβδομάδες, οι κορυφαίοι πολιτικοί της χώρας και οι επικεφαλής των περιφερειακών ομοσπονδιών ποδοσφαίρου της Ισπανίας ζητούν να παραιτηθεί ο Ρουμπιάλες.

Ο Ρουμπιάλες είπε ότι η αναστολή του από την πειθαρχική επιτροπή της FIFA για 90 μέρες και η έναρξη έρευνας για σεξουαλική επίθεση για τις πράξεις του από το Εθνικό Δικαστήριο της Ισπανίας τον έπεισαν ότι δεν θα μπορούσε να παραμείνει στη θέση του και ότι η επιμονή του να το κάνει θα έβλαπτε μόνο την ομοσπονδία και το ποδόσφαιρο γενικότερα.

Ο απελθών πρόεδρος της ομοσπονδίας ισχυρίστηκε ότι δεν είχε κάνει τίποτα κακό και είπε ότι είχε «πίστη στην αλήθεια και αποφασιστικότητα να κάνει τα πάντα για να διασφαλίσει ότι θα επικρατήσει». Πρόσθεσε ότι: «Οι κόρες μου, η οικογένειά μου και οι άνθρωποι που αγαπώ περισσότερο έχουν υποστεί τις συνέπειες μιας υπερβολικής δίωξης, καθώς και πολλά ψέματα, αλλά κάθε μέρα που περνά η αλήθεια κυριαρχεί στους δρόμους».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter