Ισπανία: Ο βασιλιάς Φίλιππος δέχτηκε τον πρώτο πρεσβευτή του παλαιστινιακού κράτους

Ισπανία: Ο βασιλιάς Φίλιππος δέχτηκε τον πρώτο πρεσβευτή του παλαιστινιακού κράτους

Ο βασιλιάς της Ισπανίας Φίλιππος ΣΤ΄ έλαβε τη Δευτέρα 16/9 τα διαπιστευτήρια του Χόσνι Αμπντέλ Ουάχεντ, πρώτου πρεσβευτή στην Ισπανία του παλαιστινιακού κράτους, μετά την αναγνώρισή του από τη Μαδρίτη τον Μάιο.

Ο αρχηγός του ισπανικού κράτους δέχτηκε τον Ουάχεντ στα Ανάκτορα της Μαδρίτης για την τελετή επίδοσης των διαπιστευτηρίων, ενώ ο βασιλικός οίκος ανάρτησε σχετικές εικόνες στην πλατφόρμα Χ.

 

Ο Χόσνι Αμπντέλ Ουάχεντ, ο οποίος ήταν επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής της Παλαιστίνης στην Ισπανία από το 2022 και απολάμβανε παρόμοιο καθεστώς με αυτό του πρεσβευτή, άλλαξε διπλωματικό βαθμό επίσημα μετά την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από τη Μαδρίτη πριν από λίγους μήνες.

Στις 28 Μαΐου, η ισπανική προοδευτική κυβέρνηση, όπως αυτή της Ιρλανδίας και της Νορβηγίας, αναγνώρισε την Παλαιστίνη ως κράτος.

Διαβάστε επίσης: Επίσημη αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους από Ισπανία, Ιρλανδία, Νορβηγία

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου, ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ είχε ανακοινώσει ότι η «πρώτη διμερής σύνοδος κορυφής μεταξύ της Ισπανίας και της Παλαιστίνης θα διεξαχθεί έως το τέλος του έτους».

Ο πόλεμος που διεξάγει το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας επί 11 μήνες, έχει προκαλέσει τον θάνατο 41.226 Παλαιστινίων, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς.

Στην Ισπανία και ο Μαχμούντ Αμπάς

Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς θα μεταβεί αύριο Τρίτη στη Μαδρίτη για διήμερη επίσκεψη, αποδεχόμενος πρόσκληση, μετά την πρόσφατη αναγνώριση από την Ισπανία του κράτους της Παλαιστίνης.

Ο Μαχμούντ Αμπάς θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ και τον βασιλιά Φίλιππο της Ισπανίας, προτού αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη, όπου αναμένεται την Παρασκευή για να συμμετάσχει στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) πηγή από το γραφείο της παλαιστινιακής προεδρίας.

Διαβάστε επίσης:

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter