Ισπανία: Κλείνει το χλιδάτο εστιατόριό του για να φτιάχνει… χάμπουργκερ

Ισπανία: Κλείνει το χλιδάτο εστιατόριό του για να φτιάχνει… χάμπουργκερ

Λιγότερο από έναν μήνα αφότου κέρδισε το τρίτο αστέρι Μισελέν, ο Ισπανός σεφ Ντάνι Γκαρθία ανακοίνωσε σήμερα την πρόθεσή του να κλείσει το βραβευμένο εστιατόριό του για να πουλάει… χάμπουργκερ.

«Αφού παρέλαβα το τρίτο αστέρι Μισελέν, κάλεσα την ομάδα μου για να τους ενημερώσω για μια σημαντική απόφαση: το 2019 θα είναι η τελευταία σεζόν για το Ντάνι Γκαρθία» έγραψε ο σεφ στο Twitter, αναφερόμενος στο εστιατόριό του που φέρει το όνομά του, στη Μαρμπέγια, στην Ανδαλουσία.

Σε μια συνέντευξη στην εφημερίδα La Vanguardia, ο ίδιος ανακοίνωσε πως το εστιατόριο θα κλείσει την 22α Οκτωβρίου του 2019 και θα γίνει ένα «steak house όπου θα πουλάμε χάμπουργκερ».

Το εστιατόριο Dani Garcia έγινε, την 21η Νοεμβρίου, το 11ο στην Ισπανία που τιμήθηκε με ένα τρίτο αστέρι Μισελέν, την πλέον περίβλεπτη διάκριση στον κόσμο της υψηλής γαστρονομίας.

«Θέλω να δημιουργήσω πιάτα αξίας 15 ή 20 ευρώ. (…) Θα μπορούσα να παραμείνω εδώ, όμως θέλω να το κάνω αυτό, διότι έχω όρεξη και πάντα με ενδιέφερε» εξήγησε ο σεφ στη La Vanguardia.

«Δεν προτίθεμαι να επιστρέψω τα αστέρια μου. Το αντίθετο, τα φυλάω και θέλω να τα φυλάω για πάντα» σημείωσε ο Ντάνι Γκαρθία, ιδιοκτήτης δύο ακόμη εστιατορίων στη Μαρμπέγια και τη Μαδρίτη, ο οποίος σχεδιάζει να ανοίξει άλλο ένα στο Κατάρ το 2019.

Ετικέτες

Documento Newsletter