Ισπανία: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας του μπλακ άουτ

Ισπανία: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας του μπλακ άουτ
Αγορά τροφίμων με τη βοήθεια φακού στην Παμπλόνα της Ισπανίας (AP Photo/Miguel Oses)

Δύσκολες ώρες περνάνε η Ισπανία και η Πορτογαλία με το πρωτοφανές μπλακ άουτ που έχει αφήσει χωρίς ηλεκτρικό τις δύο χώρες. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε την Ισπανία το υπουργείο Εσωτερικών.

Το υπουργείο διευκρίνισε ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα εφαρμοστεί στις περιοχές που θα το ζητήσουν. Μέχρι στιγμής, οι περιφέρειες της Μαδρίτης, της Ανδαλουσίας και της Εξτρεμαδούρα έχουν ζητήσει από την κεντρική κυβέρνηση να αναλάβει τη διαφύλαξη της δημόσιας τάξης καθώς και άλλες λειτουργίες.

Κάτοικοι που μίλησαν στο πρακτορείο Reuters είπαν ότι, έπειτα από οκτώ ώρες, έχει πλέον αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση σε ορισμένες συνοικίες της κεντρικής Μαδρίτης.

Σύμφωνα με τη διαχειρίστρια εταιρεία του δικτύου REE, έχει αποκατασταθεί το πρόβλημα στο 20% της ηπειρωτικής Ισπανίας. «Αποκαταστάθηκε πάνω από το 1/5 της ζήτησης, με 5.508 MW προερχόμενα από την αυτόνομη παραγωγή και τη διασύνδεση με τη Γαλλία. Η ηλεκτροδότηση σταδιακά αποκαθίσταται σε όλες τις ζώνες», ανέφερε η REE.

Διαβάστε σχετικά:

Ισπανία: Εικόνες πανικού από το μπλακ άουτ – Ακινητοποιημένα και την Τρίτη θα μείνουν πολλά τρένα

Χάος από το πρωτοφανές μπλακ άουτ σε Ισπανία και Πορτογαλία: Σε 6 με 10 ώρες η αποκατάσταση – Τα σενάρια

Ισπανία – Πορτογαλία: Εξετάζεται και το σενάριο της κυβερνοεπίθεσης πίσω από το black out

Ετικέτες

Documento Newsletter