Ισπανία: Διάσκεψη ευρωπαϊκών και μουσουλμανικών χωρών για την προώθηση της λύσης των δύο κρατών στο Παλαιστινιακό

Ισπανία: Διάσκεψη ευρωπαϊκών και μουσουλμανικών χωρών για την προώθηση της λύσης των δύο κρατών στο Παλαιστινιακό

Συνάντηση υψηλού επιπέδου, με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ενωσης και μουσουλμανικών κρατών, πραγματοποίηθηκε στη Μαδρίτη την Παρασκευή 13/9, σχετικά με τους τρόπους τερματισμού του πολέμου στη Γάζα.

Η Ισπανία, που φιλοξενεί τη διάσκεψη, ζητά σαφές χρονοδιάγραμμα για τη διεθνή κοινότητα ώστε να εφαρμοστεί μια λύση δύο κρατών στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας, Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες, δήλωσε: «Συναντιόμαστε για να δώσουμε ακόμη μια ώθηση προς το τέλος του πολέμου στη Γάζα, για να υπάρξει διέξοδος από τον ατελείωτο φαύλο κύκλο της βίας μεταξύ των Παλαιστινίων και των Ισραηλινών. Ο τρόπος είναι ξεκάθαρος: η εφαρμογή της λύσης των δύο κρατών είναι ο μόνος τρόπος».

Και πρόσθεσε: «Αν τα μέρη του πολέμου δεν επιθυμούν την ειρήνη, τότε η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να πράξει αναλόγως».

Παρόντες ήταν οι ομόλογοί του από τη Νορβηγία και τη Σλοβενία (κράτη που έχουν αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος), ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζοζέπ Μπορέλ, ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Mοχάμεντ Μουσταφά και μέλη της Αραβο-Ισλαμικής Ομάδας Επαφής για τη Γάζα, που περιλαμβάνει την Αίγυπτο, τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, την Ιορδανία, την Ινδονησία, τη Νιγηρία και την Τουρκία.

Ο Αλμπάρες δήλωσε ότι υπάρχει «σαφής βούληση» μεταξύ των συμμετεχόντων «να προχωρήσουν από τα λόγια στις πράξεις και να κάνουν βήματα προς ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την αποτελεσματική εφαρμογή» μιας λύσης δύο κρατών, ξεκινώντας από την προσχώρηση της Παλαιστίνη στα Ηνωμένα Έθνη.

Το Ισραήλ δεν προσκλήθηκε επειδή δεν είναι μέρος της ομάδας επαφής, ανέφερε ο Αλμπάρες, προσθέτοντας ωστόσο ότι «θα χαρούμε να δούμε το Ισραήλ σε οποιοδήποτε τραπέζι όπου θα συζητείται η ειρήνη και η λύση των δύο κρατών», αναφέρει δημοσίευμα των Times of Israel.

Διαβάστε επίσης

Βουλή: Ένταση στο γραφείο του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ – «Εντολή» από Κουμουνδούρου για απαγόρευση εισόδου και… αλλαγή κλειδαριών

Στα όρια διπλωματικής κρίσης Ελλάδα – Γερμανία μετά το «πραξικόπημα» του Βερολίνου για το μεταναστευτικό

Συνολικό πρόγραμμα παρουσίασε ο Πολάκης – «Τα κόμματα της Αριστεράς δεν είναι ενός ανδρός αρχή – Λάθος που στήριξα τον Κασσελάκη»

Επικοινωνιακά «τρικ» Μητσοτάκη για την ακρίβεια – Έστειλε επιστολή στη φον ντερ Λάιεν

Βρέθηκε ο 78χρονος από την Κοζάνη που αγνοούταν επί ημέρες στην Κωνσταντινούπολη

Sounion: Νέα επιχείρηση ρυμούλκησης του ελληνόκτητου τάνκερ από την Ερυθρά Θάλασσα – Εστίες φωτιάς από τις 27 Αυγούστου

«Άδειο» το Αλεξάνδρειο στο φιλικό του Άρη με την ισραηλινή Χάποελ – «Όχι στον αθλητισμό που ξεπλένει γενοκτονίες», λένε οι οπαδοί

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter