Ισότητα στην ανισότητα

Ισότητα στην ανισότητα

Μετά τις νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα, που παρά την επικοινωνιακή προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη να δείξει ότι μειώθηκαν, αυτές παρέμειναν ίδιες με του Σεπτεμβρίου, αυξημένες όμως κατά 100% από πέρυσι, το νέο σκληρό κτύπημα κατά των καταναλωτών έρχεται από τις τιμές στα σούπερ μάρκετ.

Τον Αύγουστο οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν κατά 13,2%, όμως οι πληροφορίες από τα σούπερ μάρκετ αναφέρουν ότι οι νέοι τιμοκατάλογοι εκτινάσσουν τις τιμές και σε μερικές περιπτώσεις οι αυξήσεις ξεπερνούν το 30%.

Ταυτόχρονα η έλλειψη εργατικών χεριών στην πρωτογενή παραγωγή φέρνει νέες επιπλέον αυξήσεις μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αδιαφορεί για το πάρτι αυξήσεων στην αγορά που μειώνει κατακόρυφα το διαθέσιμο εισόδημα ρίχνοντας στα βράχια τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Καμία διορθωτική κίνηση δεν περνάει από τις σκέψεις των σοφών οικονομολόγων του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως μείωση ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης.

Με την πολιτική της που φάνηκε σε όλο της το μεγαλείο με τις οριζόντιες επιδοτήσεις για το ηλεκτρικό ρεύμα, ανεξαρτήτως εισοδήματος, πρώτης ή δεύτερης κατοικίας και τετραγωνικών η κυβέρνηση Μητσοτάκη φτωχοποιεί ακόμη περισσότερο τα μικρά και μεσαία εισοδήματα.

Καθώς η πιο άνιση πολιτική είναι η ίση μεταχείριση των άνισων ο Μητσοτάκης και η παρέα του πολιτεύονται πάνω σε αυτό που υποσχέθηκαν.

Να κάνουν τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους. Το ζήτημα πλέον είναι αν αυτή τη φορά οι πολίτες το συνειδητοποιήσουν.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter