Ισοβίτης ζητά να κλητευτεί εκ νέου με βάση «νόμιμο αποδεικτικό υλικό» για το σκάνδαλο των παράνομων αποφυλακίσεων

Αίτηση με την οποία ζητά να κλητευθεί εκ νέου με βάση “νόμιμο αποδεικτικό υλικό” υπέβαλλε, δια την συνηγόρων του, πασίγνωστος ισοβίτης, που είχε λάβει προθεσμία για σήμερα από την εισαγγελία διαφθοράς προκειμένου να παράσχει εξηγήσεις για το σκάνδαλο των παράνομων αποφυλακίσεων με πλαστά πιστοποιητικά υγείας.

Όπως υποστηρίζει, στην συγκεκριμένη δικογραφία εμπεριέχεται “παράνομο αποδεικτικό υλικό (σσ παράνομες καταγραφές τηλεφωνικών συνομιλιών από την ΕΥΠ) το οποίο εάν δεν εξαχθεί οδηγεί σε απόλυτη ακυρότητα όλης της ποινικής διαδικασίας αφού θίγεται το δικαίωμα του υπόπτου σε μια δίκαιη δίκη”.

Πρόκειται για πασίγνωστο ισοβίτη,καταδικασμένο για δύο ανθρωποκτονίες, ο οποίος βγήκε από τη φυλακή και είναι πλέον σε κατ΄οίκον περιορισμό, αξιοποιώντας σύμφωνα με τις κατηγορίες που ερευνώνται «τεχνική» που ακολούθησε και ο επιχειρηματίας Αριστείδης Φλώρος για να εξασφαλίσει την αποφυλάκισή του για λόγους υγείας με πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά.

Ο εν λόγω ισοβίτης που είχε κληθεί σε ανωμοτί εξηγήσεις από την εισαγγελία διαφθοράς, για να εξεταστεί δηλαδή ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων, υποστηρίζει στην αίτηση του ότι :

*Το περιεχόμενο των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων φυσικών προσώπων που καταγράφηκε από την ΕΥΠ το χρονικό διάστημα από 5/5/2017 μέχρι 22/7/2017 και έχουν σχέση με τυχόν εμπλοκή μου στις αυτεπαγγέλτως διωκόμενες διερευνώμενες πράξεις, έχει παρανόμως καταγραφεί από την ΕΥΠ και αποτελεί παράνομο αποδεικτικό μέσο διότι:

Α. δεν έγινε κατόπιν διάταξης του αρμόδιου Εισαγγελέα της ΕΥΠ, η οποία και να εγκρίθηκε από τον Εισαγγελέα Εφετών,

Β. η επισύνδεση για να γίνει καταγραφή του περιεχόμενου των συνομιλιών που έχουν λάβει χώρα μέσω παρόχου κινητής τηλεφωνίας, όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση, δεν μπορεί να ανατρέξει στο παρελθόν, αφού οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας δεν μπορούν να αποθηκεύουν περιεχόμενο συνομιλιών προσώπων,

Γ. δεν είχε υπάρξει καν άρση απορρήτου εκείνο το χρονικό διάστημα για τα τηλέφωνα των φυσικών προσώπων που φέρονται να συνομιλούν

Και επομένως πρόκειται ξεκάθαρα για παράνομες καταγραφές της ΕΥΠ(!)

Η ΥΠΟΘΕΣΗ

Για τις αποφυλακίσεις με τα πλαστά πιστοποιητικά η Εισαγγελία Διαφθοράς έχει αποστείλει κλήσεις για εξηγήσεις σε 16 άτομα που εμπλέκονται στην παράνομη διαδικασία πιστοποίησης πλαστών ιατρικών καταστάσεων ώστε οι κρατούμενοι να τυγχάνουν των ευεργετικών διατάξεων του νόμου και να βγαίνουν από τη φυλακή.

Μεταξύ των 16 είναι και ο ίδιος ο Αριστείδης Φλώρος, με αφορμή την περίπτωση του οποίου ερευνήθηκε εκτενέστερα το θέμα των αποφυλακίσεων με πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά, καθώς και έξι γιατροί που υπηρετούν στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, στο ΚΕΠΑ Νίκαιας και σε ιδιωτική κλινική, ένας δικηγόρος αλλά και υπάλληλοι του ΙΚΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αρ. Φλώρος, που έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως σε πολυετείς καθείρξεις τόσο για το σκάνδαλο της Energa όσο και για την υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου Αντωνόπουλου ,κατάφερε τον περασμένο Αύγουστο να αποφυλακιστεί με όρους αξιοποιώντας τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου για όσους κρατούμενους πιστοποιούνται με αναπηρία πάνω από 67%.

Ο Αρ. Φλώρος είχε προσκομίσει πιστοποιητικά από το ΚΕΠΑ Νίκαιας που βεβαίωναν την απαιτούμενη αναπηρία αλλά πολύ σύντομα αποκαλύφτηκε η πλαστότητα με αποτέλεσμα να επιστρέψει στο κελί του στις φυλακές Κορυδαλλού και να δοθεί εντολή για διερεύνηση της υπόθεσης και απόδοση των ποινικών ευθυνών .

Στο πλαίσιο της έρευνας ζητήθηκαν και οι φάκελοι για περίπου 370 κρατουμένους που είχαν βγει με ιατρικές βεβαιώσεις.