Ισμαήλ Χανίγιε: Το Ιράν «διενεργεί έρευνα για τη δολοφονία του» – «Δειλή πράξη που δεν θα μείνει ατιμώρητη» λέει η Χαμάς

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, μετά τη δολοφονία, το πρωί της Τετάρτης (31/7) του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε, στο Ιράν, την οποία η παλαιστινιακή οργάνωση απέδωσε σε ισραηλινή επίθεση.

Σε ανάρτηση της Χαμάς στο Telegram αναφέρεται ότι ο Χανίγιε έπεσε νεκρός στη διάρκεια «ύπουλης σιωνιστικής επιδρομής στο ακίνητο όπου διέμενε, στην Τεχεράνη».

Ο Χανίγιε είχε παραβρεθεί στην ορκωμοσία του νέου προέδρου του Ιράν, Μασούντ Πεζεσκιάν που είχε πραγματοποιηθεί την Τρίτη.

Διαβάστε επίσης: Ραγδαίες εξελίξεις: Δολοφονήθηκε στην Τεχεράνη ο ηγέτης Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε

«Δειλή πράξη που δεν θα μείνει ατιμώρητη»

Η δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε στο Ιράν είναι μια «δειλή πράξη που δεν θα μείνει ατιμώρητη», δήλωσε ο βετεράνος αξιωματούχος της Χαμάς, Μούσα Αμπού Μαρζούκ, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Al-Aqsa, που διευθύνεται από τη Χαμάς.

Άλλος αξιωματούχος της οργάνωσης, ο Σάμι Αμπού Ζούχρι δήλωσε στο Reuters την Τετάρτη, ότι η δολοφονία του Χανίγιε στο Ιράν, «είναι μια σοβαρή κλιμάκωση που δεν θα επιτύχει τους στόχους της».

Αρχικά η Χαμάς ανέφερε ότι υπήρξε αεροπορική επιδρομή στην τοποθεσία που βρίσκονταν ο Ισμαήλ Χανίγιε.

Οι πρώτες αναφορές που προέρχονται από τους Φρουρούς της Επανάστασης —επίλεκτο σώμα των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν αναφέρουν ότι ο ηγέτης του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε, δολοφονήθηκε από πυρά στην Τεχεράνη, μαζί με ένα μέλος της ασφάλειας του.

Το Ιράν διενεργεί έρευνα

Οι ιρανικές αρχές διενεργούν έρευνα για τη δολοφονία του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια και τα ευρήματα θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

Άλλα κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως οι Φρουροί της Επανάστασης, επίλεκτο σώμα των ενόπλων δυνάμεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας, γνωστοποίησαν πως ο Ισμαήλ Χανίγια και σωματοφύλακάς του δολοφονήθηκαν στην ιρανική επικράτεια.

Τη δολοφονία του ηγέτη του ανακοίνωσε το ίδιο το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα.

Ετικέτες