Ισίδωρος Ντογιάκος: Σατανικές συμπτώσεις πίσω από την απόπειρα συγκάλυψης δύο σκανδάλων

Ο Ισίδωρος Ντογιάκος εμφανίστηκε το Σαββατοκύριακο να απειλεί τον Τύπο που τον ελέγχει με φορολογικούς ελέγχους. Θα μπορούσε εύκολα να ισχυριστεί κανείς ότι αυτές οι τακτικές θυμίζουν περισσότερο μαφία παρά Εισαγγελία ευνομούμενης δυτικής χώρας, η αλήθεια όμως είναι ότι η στάση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, δεν προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση. Ο κύριος Ντογιάκος ή Παναθηναϊκάκιας όπως μάλλον θα μείνει στην ιστορία, δεν είναι η πρώτη φορά που εμπλέκεται σε σοβαρή υπόθεση την οποία διερευνά η Δικαιοσύνη, με αρνητικό τρόπο. Σήμερα, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός της χώρας φαίνεται πως προσπάθησε να μπλοκάρει την έρευνα για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, ενώ το ίδιο είχε καταγγελθεί πως έκανε και στο παρελθόν, με την ιδιότητα του εισαγγελέα Εφετών, κατά τη διερεύνηση του σκανδάλου Βγενόπουλου. Και στις δύο αυτές σοβαρές υποθέσεις, υπάρχει όμως και μια σατανική σύμπτωση: ότι ο γιος του Ισίδωρου Ντογιάκου εργάζεται για λογαριασμό εκείνων που ο πατέρας του οφείλει να ελέγχει. Την εποχή της διερεύνησης του σκανδάλου Βγενόπουλου, εργαζόταν για λογαριασμό του ίδιου του Βγενόπουλου, ενώ σήμερα, εργάζεται ως μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή.

Δείτε επίσης: Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν μπορεί να θυμίζει μέλη της Cosa Nostra

Δύο αναφορές κατά Ντογιάκου για την υπόθεση Βγενόπουλου

Την εποχή εκείνη, τότε δηλαδή που στη Δικαιοσύνη συντελείτο το σκάνδαλο της συγκάλυψης των υποθέσεων στις οποίες εμπλεκόταν ο επιχειρηματίας Βγενόπουλος, ο Ισίδωρος Ντογιάκος είχε καταγγελθεί από τον συνάδελφό του Γιάννη Αγγελή ότι ασκούσε πιέσεις για την υπόθεση Βγενόπουλου κατά την περίοδο που προσπαθούσε μέσω στοιχείων που είχε λάβει ως εισαγγελέας δικαστικής συνδρομής, να οδηγήσει σε έρευνα την υπόθεση. Ο Γιάννης Αγγελής, με αναφορά του στα τέλη του 2015 στρεφόταν κατά του τότε διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου. Σύμφωνα με τον Αγγελή, ο Ντογιάκος, χωρίς να του έχει υποδείξει κάποιον άλλο τρόπο χειρισμού της δικογραφίας και χωρίς να έχει προχωρήσει στην εξακρίβωση της αλήθειας ή μη των σχετικών με την υπόθεση δημοσιευμάτων, με δελτίο Τύπου που εξέδωσε τον στοχοποιούσε ως τον εισαγγελέα που διαρρέει στοιχεία. Κατηγορούσε επίσης τον κ. Ντογιάκο για ειδική αρνητική μεταχείριση στο πρόσωπό του σε υπηρεσιακό επίπεδο.

Σε δεύτερη αναφορά του, τον Μάιο του 2016, ο Αγγελής είχε καταγγείλει τον Ντογιάκο ότι του πρότεινε να τον ψηφίσει για να εκλεγεί εισαγγελέας Εφετών, ώστε να του εξασφαλίσει ασυλία. Σύμφωνα με τον Αγγελή, ο Ντογιάκος πριν την εκλογή του στη θέση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας του πρότεινε να τον ψηφίσει «και να μην φοβάται τίποτα». Την περίοδο εκείνη, κατά την οποία ο Αγγελής φαίνεται να γνώριζε ότι γίνονταν προσπάθειες απομάκρυνσής του από το τμήμα δικαστικής συνδρομής, ο Ισίδωρος Ντογιάκος ήταν ακόμη υποψήφιος προϊστάμενος της Εισαγγελέας Εφετών και βέβαια ενήμερος για τις καταγγελίες κατά της Κουτζαμάνη. Όπως υποστηρίζει ο Αγγελής όταν προφανώς συζήτησαν το θέμα και εξέφρασε στον Ντιγιάκο την ανησυχία του για ενδεχόμενη απομάκρυνσή του, εκείνος του απάντησε επί λέξει: «ψήφισε εμένα και δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα, δεν πρόκειται να σε κουνήσεις κανένας από τη θέση σου».

Δείτε επίσης: Προστασία Ντογιάκου στους κοριούς της ΕΥΠ

Η εμπλοκή Ντογιάκου στη συγκάλυψη του σκανδάλου Βγενόπουλου

Δεν είναι όμως μόνο όσα κατήγγειλε ο Γιάννης Αγγελής, αλλά και όσα έπραττε ο Ισίδωρος Ντογιάκος όπως προέκυπταν από το ρεπορτάζ. Συγκεκριμένα, η έρευνα για τον Βγενόπουλο η οποία είχε αφαιρεθεί παρανόμως από την Εισαγγελία Διαφθοράς ανατέθηκε στην εισαγγελέα εφετών Γεωργία Τσατάνη. Η Τσατάνη αρχειοθέτησε την υπόθεση η οποία άνοιξε τελικώς ξανά από την νέα Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και οδήγησε μάλιστα σε διώξεις κατά συνεργατών του Βγενόπουλου. Η εισαγγελέας Τσατάνη είχε γράψει 803 σελίδες διάταξης αρχειοθέτησης – αθώωσης Βγενόπουλου σε τρεις μέρες σπάζοντας παγκόσμιο ρεκόρ δακτυλογράφησης. Μάλιστα η Εισαγγελία Εφετών, είχε ορίσει ως πραγματογνώμονα στην υπόθεση τον ιδιώτη Κώστα Γεωργάρα ο οποίος στο παρελθόν είχε «αθωώσει» τον Βγενόπουλο με πόρισμά του για το Βατοπέδι. Ο συγκεκριμένος πραγματογνώμονας ορίστηκε εκτός καταλόγου της Εισαγγελίας, δηλαδή παρακάμφθηκαν οι πραγματογνώμονες του επίσημου καταλόγου.

Άλλη εισαγγελέας, η αντεισαγγελέας Αθηνά Θεοδωροπούλου, παρέλαβε με χρέωση από τον Ντογιάκο μήνυση που είχε κάνει ο Βγενόπουλος σε Κύπριο δικηγόρο και η οποία είχε αρχειοθετηθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών ως αβάσιμη και διέταξε τελικώς τη δίωξη του δικηγόρου. Η ίδια Εισαγγελέας Θεοδωροπούλου, ανέλαβε μετά από χρέωση του Προϊσταμένου της Ισίδωρου Ντογιάκου, άλλη υπόθεση του Βγενόπουλου την οποία αρχειοθέτησε λίγο πριν ανακριθούν ο Βγενόπουλος και οι συνεργάτες του από Κύπριους ανακριτές, αθωώνοντας έτσι τον Βγενόπουλο. Έτσι εξασφαλίστηκε ότι δεν θα καταθέσει στους Κύπριους, αφού θεωρητικά η ελληνική Δικαιοσύνη είχε διερευνήσει την υπόθεση και είχε κρίνει ότι πρέπει να αρχειοθετηθεί.

Προσπάθεια συγκάλυψης και του σκανδάλου των υποκλοπών

Αρκετά χρόνια μετά από την υπόθεση Βγενόπουλου, η οποία χάρη στην επιμονή και το ρεπορτάζ του περιοδικού Hot Doc οδήγησε σε διώξεις κατά συνεργατών του και κατά του ίδιου του Βγενόπουλου (η δίωξη παύτηκε λόγω του αιφνίδιου θανάτου του), ο Ισίδωρος Ντογιάκος, ως εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, φαίνεται πώς επιχείρησε να μπλοκάρει την έρευνα και για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Όπως έγραψε πρώτο το Euroactiv και ο δημοσιογράφος Σαράντης Μιχαλόπουλος, ο Ντογιάκος που τόσο καιρό εφευρίσκει δυσκολίες ώστε να μην προχωρήσει η έρευνα, προσπάθησε να παρεμποδίσει τη διερεύνηση του σκανδάλου, ισχυριζόμενος ότι ο έλεγχος είναι παράνομος. Συμπτωματικά ίσως, όπως αναφέρθηκε και στην αρχή του κειμένου, ο γιος του Ισίδωρου Ντογιάκου την εποχή της διερεύνησης του σκανδάλου Βγενόπουλου, εργαζόταν για λογαριασμό του Βγενόπουλου. Σήμερα εργάζεται ως μετακλητός υπάλληλος για την ελεγχόμενη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα, ο Ευάγγελος Ντογιάκος του Ισίδωρου, σύμφωνα με σχετικό ΦΕΚ με ημερομηνία 3 Οκτωβρίου 2019, εργάζεται ως μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή.