Ίσες αποστάσεις από Διαμαντοπούλου για Ανδρουλάκη-Δούκα: Οι συναντήσεις, τα σενάρια για το debate και το αίτημα για συνέδριο

Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις στο γραφείο της Άννας Διαμαντοπούλου με τους δυο «μονομάχους» του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα, η οποία κινείται ίσων αποστάσεων και από τους δύο υποψηφίους.

Η ίδια, χαρακτήρισε τις διαδοχικές συναντήσεις πολύ σημαντικές, ενώ τόνισε ότι στις εκλογές της περασμένης Κυριακής «αποτυπώθηκε μια νέα ανθρωπογεωγραφία» και υπογράμμισε ότι «χρειάζεται Συνέδριο Ανασυγκρότησης του κόμματος». «Προσωπικά έχω καταθέσει τις θέσεις μου. Πάμε ξανά κάλπες, να ψηφίσουν οι πολίτες» υπογράμμισε. Ερωτηθείσα αν συζητήθηκε κάποιος ρόλος για εκείνη, δήλωσε: «Κανένας ρόλος, καμία τέτοια συζήτηση. Θα είμαι εδώ».

Περίπου μία ώρα διήρκησε η συνάντηση με τον Νίκο Ανδρουλάκη ο οποίος αποχωρώντας από το γραφείο το μόνο που είπε ήταν: «Παιδιά, όλα εντάξει». 

Από την πλευρά του, ο Χάρης Δούκας χαρακτήρισε «εξαιρετική» τη συνάντηση, η οποία κράτησε 45 λεπτά. «Mιλήσαμε για την αναγκαία σύνθεση διαφορετικών ρευμάτων και τάσεων για ένα μεγάλο ΠΑΣΟΚ που θα νικήσει. Σε κάθε περίπτωση με την Άννα θα είμαστε μαζί την επόμενη μέρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δούκας αναδεικνύοντας την πρόθεσή τους για ενότητα και συνεργασία.

Τα σενάρια για το debate

Σε ό,τι αφορά την διεξαγωγή του debate ενόψει του β’ γύρου των εκλογών, φαίνεται ότι οι υποψήφιοι έχουν συμφωνήσει στο πώς θα γίνει, ωστόσο δεν έχει ακόμα αποφασιστεί το πότε. Παράλληλα, φαίνεται ότι θα αποτελείται από 7 θεματικές ενότητες, στο πρότυπο του προηγούμενου debate μεταξύ των 6 υποψηφίων για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ.

Από την πλευρά Ανδρουλάκη γίνονται συζητήσεις με το οργανωτικό του καθώς μέσα στην εβδομάδα έχει συγκεντρώσεις εκτός Αθηνών, ενώ η πλευρά Δούκα διαμηνύει ότι είναι διατεθειμένοι ανά πάσα στιγμή να πάνε σε debate. Πιθανή ημέρα είναι η Πέμπτη, ωστόσο το ίδιο βράδυ θα διεξαχθεί ο αγώνας της Εθνικής Ελλάδος στο Γουέμπλεϊ.

Αναφορικά με το debate, ο κ. Δούκας τόνισε την απόλυτη διαθεσιμότητά του, υπογραμμίζοντας: «Από την πρώτη στιγμή έχω πει ότι είμαι διαθέσιμος. Δεν έχω βάλει καμία εκδήλωση στο πρόγραμμά μου τις επόμενες μέρες για να υπάρχει ευελιξία και να οριστεί ημερομηνία». 

Μιλώντας νωρίτερα στο MEGA, έκανε αρχικά αναφορά στο debate μεταξύ του ιδίου και του Νίκου Ανδρουλάκη, αναφέροντας ότι θα γίνει πιθανότατα την ερχόμενη Παρασκευή.

«Νομίζω θα γίνει την Παρασκευή, ελπίζω, και είναι πολύ σημαντικό. Ανοιχτός διάλογος, δημόσιος διάλογος. Στη δική μου λογική είναι απαραίτητο γιατί είναι πάρα πολύ κρίσιμη διαδικασία, μια ιστορική κάλπη, έχει εθνικά χαρακτηριστικά. Το ΠΑΣΟΚ θέλουμε να σηκώσει ανάστημα και πιστεύω ότι το δίλημμα είναι πολύ δυνατό: στασιμότητα ή αλλαγή», σημείωσε.

Μια μέρα πριν από τη συνάντηση με την Άννα Διαμαντοπούλου, οι δυο υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας είχαν συζητήσεις ξεχωριστά ο καθένας με τον Παύλο Γερουλάνο στη βουλή. Ο βουλευτής Α΄Αθήνας Παύλος Γερουλάνος ο οποίος στην πρώτη κάλπη για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ είχε συγκεντρώσει 63.632 ψήφους (21,12%) περιέγραψε τη συνάντηση με τη φράση «ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση και με τους δυο διεκδικητές». Δεν εξέφρασε τη στήριξή του σε κάποιον εκ των δυο στο β΄γύρο των εσωκομματικών εκλογών. Κατέθεσε όμως τις προτάσεις του για αλλαγές στη λειτουργία του κόμματος αλλά και το πλαίσιο για την ανασυγκρότηση της χώρας με στόχο το ΠΑΣΟΚ να αποτελέσει την εναλλακτική κυβερνητική λύση.

Διαβάστε επίσης

Ο Κικίλιας είναι ο υπουργός που αγόρασε διαμέρισμα 1,2 εκατ. στη Βασιλίσσης Σοφίας

Καταπέλτης για Καλλιάνο, δικαίωση για τον γιατρό η ΕΔΕ του «Αττικόν» – Το Documento αποκαλύπτει το πόρισμα

Μάχες «μέχρις εσχάτων» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ – Το Σάββατο η κρίσιμη Kεντρική Eπιτροπή για Κασσελάκη

Κατατέθηκαν ή όχι 15.000 ευρώ στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο από την Άννα Μαρία Γλύξμπουργκ;

Μαρίν Λεπέν – Οι «γκρίζες ζώνες» στα παχυλά επιδόματα των ευρωβουλευτών

Εύβοια: Μαχαίρωσε και σκότωσε τον θείο του μέσα στο σπίτι του – Συνελήφθη ο 38χρονος δράστης

Ο τυφώνας Μίλτον πλησιάζει τις ακτές της Φλόριντα με ανέμους 260 χλμ./ώρα – Δραματικές εκκλήσεις για εκκενώσεις (Videos)

Γάζα: Εκεί που σταύρωσαν την ανθρωπιά

Κατατέθηκαν ή όχι 15.000 ευρώ στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο από την Άννα Μαρία Γλύξμπουργκ;

Συναυλία για Τέμπη: «Να μεταδοθεί δωρεάν με live streaming» – Η ανάρτηση του Θανάση Παπακωνσταντίνου