Ήρθε από την Αλβανία να συνδράμει στις φωτιές αλλά στο τέλος του ζήτησαν 20 ευρώ για νοσηλεία

Ήρθε από την Αλβανία να συνδράμει στις φωτιές αλλά στο τέλος του ζήτησαν 20 ευρώ για νοσηλεία

Αλβανός πυροσβέστης ήρθε στην Ελλάδα, για να συνδράμει εθελοντικά στην κατάσβεση φωτιάς στην Ελλάδα, αλλά, όταν πήγε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο Αιγίου έχοντας επιληπτική κρίση του ζήτησαν να πληρώσει 20 ευρώ. Το πρωτοφανές αυτό περιστατικό φέρνει για ακόμα μία φορά στο φως την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της χώρας, καθώς και την παραμέληση των δομών υγείας στην περιφέρεια.

Το χρονικό

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του pelop.gr, για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στην Κορινθία η Αλβανία έστειλε ομάδα πυροσβεστών, οι οποίοι αφού έφτασαν στο μέτωπο της φωτιάς λίγο αργότερο έκαναν ολιγόλεπτη στάση στο Αίγιο για ξεκούραση. Κάποιος από τους πυροσβέστες της αλβανικής αποστολής ένιωσε έντονη αδιαθεσία και λίγο μετά υπέστη επιληπτική κρίση, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο Νοσοκομείο Αιγίου.

Εκεί, κατά την εισαγωγή του, υπάλληλος του γραφείου κίνησης ζήτησε από τον πυροσβέστη να πληρώσει το ποσό των 20 ευρώ, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις.

Έντονες αντιδράσεις από την αλβανική αποστολή

Στο άκουσμα αυτού του αιτήματος οι συνάδελφοί του αντέδρασαν εντόνως λέγοντας πως είναι απαράδεκτο να πληρώσει χρήματα ένας πυροσβέστης, που χρήζει άμεσης ιατρικής βοήθειας, ο οποίος μάλιστα αποτελεί μέλος της αλβανικής αποστολής, που κλήθηκε να βοηθήσει και να συνδράμει στο έργο κατάσβεσης φωτιάς στην Ελλάδα.

Μάλιστα, ένας από τους παρευρισκόμενους στο επεισόδιο πλήρωσε το ποσό των 20 ευρώ . «Ντράπηκα, γίναμε ρεζίλι διεθνώς», δήλωσε χαρακτηριστικά στο pelop.gr,

Τελικά ο πυροσβέστης υποβλήθηκε σε εξετάσεις και εν συνεχεία διεκομίσθη για περαιτέρω ιατρικό έλεγχο και μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter