Ιράν: Σε κίνδυνο η ζωή του πρόεδρου Ραϊσί – « Το ελικόπτερο συνετρίβη στα βουνά» λέει αξιωματούχος

Ιράν: Σε κίνδυνο η ζωή του πρόεδρου Ραϊσί  –  « Το ελικόπτερο συνετρίβη στα βουνά» λέει αξιωματούχος

Το ελικόπτερο που μετέφερε τον Ιρανό πρόεδρο Εμπραχίμ Ραϊσί και τον υπουργό του Εξωτερικών συνετρίβη σήμερα καθώς διέσχιζε ορεινή περιοχή μέσα σε πυκνή ομίχλη, καθώς ο πρόεδρος επέστρεφε από μια επίσκεψη στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν, δήλωσε Ιρανός αξιωματούχος στο Reuters.

Ο αξιωματούχος ανέφερε ότι η ζωή του 63χρονου Ραϊσί και του 60χρονου υπουργού Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν “είναι σε κίνδυνο μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου”.

“Ακόμη αισιοδοξούμε, αλλά οι πληροφορίες που έρχονται από το σημείο της συντριβής είναι πολύ ανησυχητικές”, τόνισε ο αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Η κακοκαιρία δυσχεραίνει τις επιχειρήσεις διάσωσης, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Η κρατική τηλεόραση διέκοψε το τακτικό της πρόγραμμα για να προβάλει προσευχές για τη διάσωση του Ραϊσί σε ολόκληρη τη χώρα και, σε μια γωνία της οθόνης αναμεταδίδει ζωντανά τις επιχειρήσεις των ομάδων διάσωσης που ερευνούν πεζή την ορεινή περιοχή μέσα στην πυκνή ομίχλη.

 

Ο υπουργός Εσωτερικών, Αμίρ Βαχίντι, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι διάφορες ομάδες διάσωσης προσπαθούν να φτάσουν στο σημείο του συμβάντος, αλλά ενδέχεται να χρειαστεί λίγος χρόνος, λόγω της ομίχλης και των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

Ο υπουργός επιβεβαίωσε ότι υπήρξε επικοινωνία με το ελικόπτερο, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες και πρότεινε ότι οι γραμμές επικοινωνίας έχουν κοπεί.

Ο κυβερνητικός ειδησεογραφικός ιστότοπος IRNA ανέφερε ότι το ελικόπτερο του προέδρου πιστεύεται ότι πραγματοποίησε την αναγκαστική προσγείωση στην προστατευόμενη περιοχή Ντιζμάρ , μια δασική και ορεινή ζώνη.

Δεν υπάρχει επιβεβαίωση για τον τύπο του ελικοπτέρου που μετέφερε τον πρόεδρο και την ομάδα του.

Σύμφωνα με το Αl Jazeera, το Ιράν χρησιμοποιεί μια ποικιλία ελικοπτέρων, αλλά οι δεκαετίες κυρώσεων έχουν καταστήσει δύσκολη την αγορά νέων ή την απόκτηση ανταλλακτικών.

Διαβάστε επίσης 

Ευαγγελισμός: Προκλητικός Γεωργιάδης για τους VIP του Conference League: Είναι «υποχρεωτικό» να εξετάζονται κατά προτεραιότητα 

Οι μισθωτοί έχασαν €10 δισ. με πρωθυπουργό Μητσοτάκη  

Γιατροί για VIP στον «Ευαγγελισμό»: To υπουργείο Υγείας εμπορευματοποιεί όλο και περισσότερο το σύστημα υγείας (Video)

Ακρίβεια στα τρόφιμα: Καλπάζει ο πληθωρισμός στην Ελλάδα του Μητσοτάκη – Δεύτερη χειρότερη θέση στην Ευρώπη

Πλημμύρες Θεσσαλία: Αγρότες μηνύουν Αγοραστό, Κικίλια και Τριαντόπουλο

Συναυλία Θ.Παπακωνσταντίνου – Φριντζήλα: Φωτίστηκε ο βράχος Κατράκειου με τα φώτα της Παλαιστίνης (Video)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter