Ιράν: Εκτέλεστηκαν δια απαγχονισμού τέσσερις «δολιοφθορείς» της Μοσάντ

Ιράν: Εκτέλεστηκαν δια απαγχονισμού τέσσερις «δολιοφθορείς» της Μοσάντ

Στην εκτέλεση δια απαγχονισμού τεσσάρων ατόμων για συνεργασία με τις υπηρεσίες πληροφοριών του Ισραήλ και συγκεκριμένα με τη Μοσάντ, προχώρησαν οι Αρχές του Ιράν, λίγες μόλις ημέρες μετά από πλήγμα (πιθανότατα) των ισραηλινών στην Συρία με στόχο τον Ιρανό στρατιωτικό διοικητή Ραζί Μουσαβί.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από τις ιρανικές Αρχές: «Τέσσερα μέλη, ομάδας δολιοφθοράς που συνδέεται με το σιωνιστικό καθεστώς, τα οποία είχαν διαπράξει εκτεταμένες ενέργειες κατά της ασφάλειας της χώρας και υπό την καθοδήγηση αξιωματικών της Μοσάντ, εκτελέστηκαν σήμερα το πρωί». Οι εκτελεσθέντες σύμφωνα με των Guardian είναι τρεις άνδρες και μια γυναίκα τα ονόματα των οποίων είναι Βάφα Χαναρέχ, Αράμ Ομάρι, Ραχμάν Παρχάζο και Νασίμ Ναμαζί. Οι εκτελέσεις έγιναν στην βόρεια ιρανική επαρχία του Δυτικού Αζερμπαϊτζάν.

Οι τέσσερις εκτελεσθέντες αντιμετώπιζαν συγκεκριμένα την κατηγορία, ότι είχαν απαγάγει μέλη των ιρανικών δυνάμεων ασφαλείας για να πάρουν πληροφορίες και είχαν βάλει φωτιά σε αυτοκίνητα και διαμερίσματα μελών των ιρανικών υπηρεσιών ασφαλείας. Οι εκτελεσθέντες δεν ήταν τα μόνα μέλη του φερόμενου πυρήνα πρακτόρων της Μοσάντ που εξάρθρωσαν οι ιρανικές υπηρεσίες και σύμφωνα με τα ανακοινωθέντα αρκετοί άλλοι καταδικάστηκαν σε φυλάκιση δέκα ετών.

Οι ιρανικές υπηρεσίες πληροφοριών ανέφεραν ότι η ομάδα των σαμποτέρ που «ήθελαν να κηρύξουν πόλεμο εναντίον του Θεού (μοχαρεμπέχ)» είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση για τέσσερις μήνες μέχρι να συλληφθούν.

Σημειώνεται ότι λίγο νωρίτερα από τις σχετικές ανακοινώσεις, ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ, επιβεβαίωσε σε άρθρο του στην Wall Street Journal, ότι επί των ημερών του έδωσε ο ίδιος εντολή να χτυπηθεί μια βάση UAV σε ιρανικό έδαφος και να δολοφονηθεί ένας ανώτερος στρατιωτικός του Ιράν.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter