Ιωάννινα: 37.200 ευρώ σε συνεργάτη για να… κλείνει φώτα και παράθυρα – Τι απαντά η Περιφέρεια

Ιωάννινα: 37.200 ευρώ σε συνεργάτη για να… κλείνει φώτα και παράθυρα – Τι απαντά η Περιφέρεια

Εισήγηση για έγκριση δαπάνης ύψους 37.200 ευρώ για την «Παροχή υπηρεσιών παρακολούθησης των ενεργειών εξοικονόμησης ενέργειας στο κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου για το χρονικό διάστημα Νοέμβριος 2024-Νοέμβριος 2026», έγινε στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Σύμφωνα με το epirusgate.gr στις αρμοδιότητες του εν λόγω πόστου είναι μεταξύ άλλων το να κλείνουν φώτα, παράθυρα, πόρτες και κλιματιστικά στο μέγαρο της Περιφέρειας Ηπείρου. Σημειώνεται ότι από τον Ιούλιο του 2022, η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος καλεί όλους τους φορείς του Δημοσίου να ορίσουν υπεύθυνους για την εξοικονόμηση ενέργειας».

«Προκειμένου να εξασφαλισθεί η εξοικονόμηση ενέργειας, προκύπτει η ανάγκη ελέγχου των κλιματιστικών μονάδων του κτιρίου που τυχόν έχουν μείνει ανοιχτά από την πρωινή βάρδια των εργαζομένων ή από τις απογευματινές συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων, το κλείσιμο των παραθύρων, τα φώτα στις αίθουσες συνεδριάσεων και σε τυχόν γραφεία, WC», επισημαίνεται στην εγκύκλιο.

Όπως σημειώνει το epirusgate.gr, η εν λόγω απόφαση « δεν περιελήφθη στις ανακοινώσεις της Περιφέρειας Ηπείρου για την Περιφερειακή Επιτροπή της Τρίτης, ανακοινώσεις από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης δεν βγήκαν για το θέμα, κυκλοφόρησε ωστόσο ηχητικό απόσπασμα από το διάλογο του Περιφερειάρχη με την περιφερειακή σύμβουλο της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Κων. Ζέκα στην οποία ακούγεται ο Αλ. Καχριμάνης να λέει ότι “είναι εξωτερικός συνεργάτης αυτός που πρέπει να την κάνει τη δουλειά” και πως “δεν έχουμε το κατάλληλο προσωπικό για να κάνει αυτή τη δουλειά”».

Τι απαντά η Περιφέρεια Ηπείρου

Τα δημοσιεύματα σχετικά με την εγκύκλιο οδήγησαν την Περιφέρεια Ηπείρου να εκδώσει σχετική ανακοίνωση, σημειώνοντας ότι «προκαλούνται εσφαλμένες εντυπώσεις στα ΜΜΕ» λόγω της «παρουσίασης της συνοπτικής απάντησης που δόθηκε στη συνεδρίαση».

Παράλληλα, αναφέρει ότι οι υπηρεσίες που καλείται να παρέχει ο συνεργάτης «καλύπτουν ευρύ φάσμα, που αφορούν την εσωτερική εποπτεία του Διοικητηρίου, ως και υπηρεσίες θυρωρείου- τηλεφωνητή (όταν απαιτείται). Το αντικείμενο των παρεχόμενων υπηρεσιών αναγράφεται γενικά στον τίτλο της Υπηρεσιακής εισήγησης προς την Περιφερειακή Επιτροπή, αναλυτικά θα περιγράφεται στη Σύμβαση που θα υπογραφεί με την Αναπτυξιακή Ηπείρου Α.Ε.».

Η Περιφέρεια Ηπείρου σημειώνει τα εξής:

«Το έργο (παροχή υπηρεσιών) καλύπτει διάστημα δύο χρόνων και θα γίνει μέσω της Αναπτυξιακής Ηπείρου Α.Ε.

Η αναγκαιότητα ανάθεσης του έργου προέκυψε μετά τη συνταξιοδότηση υπαλλήλων που απασχολούνταν μετά τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας των υπηρεσιών, την έλλειψη προσωπικού αντίστοιχων ειδικοτήτων και από την αδυναμία νέων προσλήψεων σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Οι υπηρεσίες που καλείται να παρέχει η Αναπτυξιακή Ηπείρου Α.Ε. καλύπτει ευρύ φάσμα, που αφορούν την εσωτερική εποπτεία του Διοικητηρίου, ως και υπηρεσίες θυρωρείου- τηλεφωνητή (όταν απαιτείται). Το αντικείμενο των παρεχόμενων υπηρεσιών αναγράφεται γενικά στον τίτλο της Υπηρεσιακής εισήγησης προς την Περιφερειακή Επιτροπή, αναλυτικά θα περιγράφεται στη Σύμβαση που θα υπογραφεί με την Αναπτυξιακή Ηπείρου Α.Ε.

Το ποσό που εγκρίθηκε (37.200 ευρώ) περιλαμβάνει Φ.Π.Α. (7.200 ευρώ), τον αναλογούντα φόρο στην Αναπτυξιακή Ηπείρου Α.Ε., ασφαλιστικές εισφορές και αμοιβή του/των εργαζομένων για δύο χρόνια.

Η διαδικασία σύναψης Προγραμματικών Συμβάσεων για την παροχή Υπηρεσιών είναι νόμιμη διαδικασία και όσον αφορά την Περιφέρεια Ηπείρου μέσω αυτών επιχειρεί και αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα σε ελλείψεις προσωπικού και δικά της και των Δήμων.

Επισημαίνεται δε ότι στην περίπτωση που δεν συνεχιστεί το πρόγραμμα Απασχόλησης Ανέργων 55 -67 ετών και με δεδομένη την επικείμενη συνταξιοδότηση και άλλων υπαλλήλων, θα απαιτηθούν ανάλογες συμβάσεις- αναθέσεις και για άλλες εργασίες που εκτελούν Περιφέρειες και Δήμοι».

Διαβάστε επίσης

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Ιερέας κλείδωσε για 3 μέρες την κόρη του σε κρύπτη καμπαναριού

Ισραηλινά ΜΜΕ: Αυτός είναι ο 73χρονος επιχειρηματίας που σκόπευε να δολοφονήσει τον Νετανιάχου (Photo – Video)

Κενά ασφαλείας και ερωτήματα: Πώς μπήκαν και έφυγαν κύριοι με 30 λάπτοπ από το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας;

Τέμπη: «Στέλνετε μηχανοδηγούς στο έλεος του Θεού, μήπως αποτραπεί το δυστύχημα» – Ξεσπά συγγενής θύματος

Διασυνοριακή απάτη-μαμούθ: Οι 62 εμπλεκόμενοι, η μέθοδος… carousel, και η ζημιά των 30 εκατ. ευρώ για το δημόσιο

Palestine 2: Οι Χούθι αποκάλυψαν τον νέο υπερηχητικό πύραυλο των 16 mach που απειλεί το Ισραήλ (Video)

ΣΥΡΙΖΑ: Νέα επεισόδια στο σίριαλ του bullying – On air κόντρα Τζάκρη – Ραγκούση (Videos)

Βόλος: Στον 40χρονο που επιτέθηκε με ψαροντούφεκο στον πατέρα του ανήκει η σορός που εντοπίστηκε στη θάλασσα

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter