Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα: Ημερίδα για την ακρίβεια στον Πειραιά – Ποιοι θα μιλήσουν

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Το Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα διοργανώνει ημερίδα για την ακρίβεια και την οικονομία στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά την Τρίτη 22 Οκτωβρίου.

Στην ημερίδα με θέμα «Αντιμετώπιση της ακρίβειας, οι προκλήσεις και οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας» θα πραγματοποιήσουν ομιλίες οι Αλέξης Τσίπρας, τρεις πρώην υπουργοί Οικονομίας και ειδικοί επιστήμονες.

Την εκδήλωση θα ανοίξει η ομιλία του πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Χουλιαράκη. Στην πρώτη ενότητα ο Γιώργος Ιωαννίδης θα παρουσιάσει έρευνα του ΚΕΠΕ για την Εκτίμηση Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, ενώ οι Στράτος Φαναράς και Γιάννης Μπαλαμπανίδης θα παρουσιάσουν έρευνα της Metron Analysis για την ακρίβεια και το κόστος ζωής.

Έπειτα, θα μιλήσουν οι δικηγόροι Επιστήμη Οικονομοπούλου και Clifford Chance, ειδικοί στον τομέα ενεργειακής πολιτικής, αλλά και οι Θωμάς Μαλούτας, Μαρία Καραγιάννη και Τάκης Κορκολής όπου θα αναφερθούν στην ανάγκη αντιμετώπισης της ακρίβειας.

Στη δεύτερη ενότητα θα πραγματοποιηθούν ομιλίες των τριών πρώην υπουργών Οικονομίας. Συγκεκριμένα οι Νίκος Χριστοδουλάκης, Λούκα Κατσέλη και Γιάννης Δραγασάκης θα καταθέσουν προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Παρέμβαση στη συζήτηση θα πραγματοποιήσει η Λούσι Καστέτς, υποψήφια πρωθυπουργός με το Νέο Λαϊκό Μέτωπο στη Γαλλία, ενώ η ημερίδα θα κλείσει με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.

Διαβάστε επίσης 

Βίος και πολυτέλεια του σερ Πιτσιλή

Καιρός: Τι είναι το φαινόμενο JetStream – Πώς θα έρθουν οι βροχές (Photos)

ΣΥΡΙΖΑ: Τελικό ξεκαθάρισμα στην επόμενη Πολιτική Γραμματεία

Λίβανος: Διοικητικά και τραπεζικά κτίρια στο στόχαστρο του Ισραήλ – Ολονύχτιοι βομβαρδισμοί στη Βηρυτό

Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας και συννεφιά τη Δευτέρα – Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Super League: Νέα δεδομένα στην κορυφή – Η βαθμολογία και τα ματς «κλειδιά» της επόμενης αγωνιστικής (Videos)