Independent: «Ο Στάρμερ κάνει ένα βήμα πιο κοντά στην ΕΕ – Δεν αντιστρέφει όμως το Brexit»

Independent: «Ο Στάρμερ κάνει ένα βήμα πιο κοντά στην ΕΕ – Δεν αντιστρέφει όμως το Brexit»

Στην Γαλλία στην Liberation, έχει χτύπημα στην πρώτη με δηλώσεις του ηγέτη των Σοσιαλιστών με τίτλο: «Ολιβιέ Φορ: Ο Μακρόν δεν ενδιαφέρεται για την σταθερότητα της χώρας, αλλά για την δική του». Στην συνέντευξη μέσα ο γραμματέας του PS υπερασπίζεται τη θέση του Νέου Λαϊκού Μετώπου, που απορρίπτει κάθε διάλογο με το Ελιζέ μετά την άρνηση να γίνει δεκτή η Λουσί Καστέ ως πρωθυπουργός.

Στην Γερμανία η Die Welt κυκλοφορεί με βασικό θέμα με τίτλο: «Οι τοπικές Αρχές αυξάνουν τα μέτρα ασφαλείας στα δημόσια φεστιβάλ». Η γερμανική εφημερίδα τονίζει πως μετά την επίθεση στο Ζόλινγκεν έρχονται απαγορεύσεις στην κατοχή μαχαιριών και μεγαλύτερη αστυνομική παρουσία για την προστασία του κοινού.

Στην Ιταλία η Corriere della Sera έχει βασικό θέμα με τίτλο: «Διπλή πρόκληση για την κυβέρνηση». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η πρόκληση για την ιταλική κυβέρνηση είναι οι διορισμοί των αξιωματούχων της ΕΕ και τα οικονομικά μέτρα. Σε αυτό υπάρχει δήλωση του Βέμπερ πως «η Ιταλία δεν είναι μόνη της, συνεργαζόμαστε με την Μελόνι».

Στην Ισπανία η El Pais, γράφει: «Το Λαϊκό Κόμμα χρησιμοποιεί πιο ακραίο λόγο και ζητά μαζικές απελάσεις μεταναστών». Σύμφωνα με το σχετικό δημοσιεύμα ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ θεωρεί «κρίσιμο» να επιστρέφονται όσοι φτάνουν στην χώρα παράτυπα.

Στην Μεγάλη Βρετανία το κεντρικό θέμα του Guardian έχει τίτλο: «Οι Τόρις υποτίμησαν δραματικά το κόστος της διαδικασίας χορήγησης ασύλου, υποστηρίζει έρευνα think tank». Στο ρεπορτάζ παρουσιάζονται τα ευρήματα της έρευνας του Ινστιτούτου για τις Οικονομικές Σπουδές, σύμφωνα με τα οποία το υπουργείο Εσωτερικών δεν παρουσίαζε το πραγματικό κόστος των πολιτικών μετανάστευσης που ακολούθησε.

O Independent κυκλοφορεί με κεντρικό τίτλο: «Ο Στάρμερ κάνει ένα βήμα πιο κοντά στην ΕΕ- δεν αντιστρέφει όμως το Brexit».

Στις ΗΠΑ η Wall Street Journal έχει βασικό θέμα με τίτλο: «Η OpenAI έχει συζητήσεις για νέα χρηματοδότηση, που θα ανεβάσει την αξία της σε πάνω από 100 δις. δολάρια».

H Washington Post έχει κύριο θέμα για την υπόθεση με τον Ρώσο μεγιστάνα της τεχνολογίας Πάβελ Ντούροφ υπό τον τίτλο: «Κατηγορίες απαγγέλθηκαν στον CEO του Telegram Ντούροφ, απαγορεύεται να φύγει από την Γαλλία».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter