Ίλον Μασκ: Σάλος με deepfake βίντεο για την Κάμαλα Χάρις – Η απάντησή του (Video)

Ίλον Μασκ: Σάλος με deepfake βίντεο για την Κάμαλα Χάρις – Η απάντησή του (Video)

Η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας της Κάμαλα Χάρις κατηγόρησε τον Ίλον Μασκ ότι διαδίδει «χειραγωγημένα ψέματα», αφού ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla αναδημοσίευσε στο X ένα βίντεο που μιμείται τη φωνή της αντιπροέδρου, το οποίο παράχθηκε από πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης.

Το βίντεο χρησιμοποιεί πολλές στιγμές από τα πλάνα μιας πραγματικής διαφήμισης που η Χάρις, η υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών, κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα ξεκινώντας την εκστρατεία της. Αλλά το βίντεο αντικαθιστά τον ήχο της φωνής με μια άλλη φωνή που την υποδύεται πειστικά.

«Εγώ, η Κάμαλα Χάρις, είμαι η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία επειδή ο Τζο Μπάιντεν τελικά αποκάλυψε την προχωρημένη του ηλικία στο ντιμπέιτ», λέει η φωνή στο βίντεο. Ακόμη, ισχυρίζεται ότι η Χάρις προσελήφθη «χάρη στη διαφορετικότητά της» επειδή είναι γυναίκα και έγχρωμη και λέει ότι δεν ξέρει «τίποτα από διακυβέρνηση της χώρας». Το βίντεο διατηρεί την επωνυμία «Χάρις για πρόεδρος» και προσθέτει επίσης μερικά αυθεντικά αποσπάσματα από ομιλία της Χάρις.

Το υλικό έχει προκαλέσει σάλο και φόβο σχετικά με τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης να παραπλανήσει. Το βίντεο κυκλοφόρησε το βράδυ της Παρασκευής 26/7 με τον Ίλον Μασκ να μην διευκρινίζει από την αρχή πως πρόκειται για παρωδία.

Παρότι ο αρχικός χρήστης που δημοσίευσε το βίντεο, ένας YouTuber γνωστός ως Mr Reagan, γνωστοποίησε τόσο στο YouTube όσο και στο X ότι το παραποιημένο βίντεο είναι παρωδία, η ανάρτηση του Μασκ, η οποία έχει λάβει περισσότερες από 123 εκατομμύρια προβολές, περιλαμβάνει μόνο τη λεζάντα: «Αυτό είναι καταπληκτικό» και ένα emoji να γελάει.

 

Η Μία Έρενμπεργκ, εκπρόσωπος της εκστρατείας της Χάρις, είπε σε ένα email στο Associated Press: «Πιστεύουμε ότι ο αμερικανικός λαός θέλει πραγματική ελευθερία, ευκαιρίες και ασφάλεια που προσφέρει η αντιπρόεδρος Χάρις και όχι ψεύτικα, χειραγωγημένα ψέματα του Ίλον Μασκ και του Ντόναλντ Τραμπ».

Ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Γκάβιν Νιούσομ, υποστήριξε σε δημοσίευσή του στο X το βράδυ της Κυριακής 28/7 ότι το βίντεο θα πρέπει να θεωρηθεί «παράνομο» και ότι σύντομα θα υπογράψει νομοσχέδιο που θα απαγορεύει τέτοιου είδους παραπλανητικά βίντεο (εκλογικά deepfakes) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Μασκ απάντησε γράφοντας στο X ότι «η παρωδία είναι νόμιμη στην Αμερική».

Διαβάστε επίσης:

Κρεμλίνο: Fake news οι προσπάθειες σύνδεσης των σαμποτάζ στην Γαλλία με την Μόσχα

Ρωσία: Νεκροί και τραυματίες από σύγκρουση επιβατικής αμαξοστοιχίας με φορτηγό (Video – Photos)

Κονγκό-Ρουάντα: Τα ορυκτά του αίματος – Η ΕΕ κατηγορείται ότι τροφοδοτεί τη σύγκρουση

Γερμανία: Ο ρόλος της Τουρκίας για την τρομοκρατία στο επίκεντρο δίκης επτά μελών του Ισλαμικού Κράτους

Λίβανος: Αναστέλλονται πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Βηρυτού – Φόβοι για επικείμενη ισραηλινή επίθεση

Κάμαλα Χάρις: Συγκέντρωσε 200 εκατ. δολάρια την πρώτη εβδομάδα της εκστρατείας της

Βενεζουέλα: Δεν αναγνωρίζει τη νίκη Μαδούρο η αντιπολίτευση

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter