Ικανοποίηση Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών – «Μόνο ντροπή» απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

Ικανοποίηση Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών – «Μόνο ντροπή» απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρή κριτική ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή τις αναφορές του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο για τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Από την Κουμουνδούρου λένε δεικτικά πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης μόνο που δεν πανηγύρισε σήμερα κατά την ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο επειδή “κάηκαν λιγότερα από 1.000 στρέμματα σε Πάρνηθα και Σταμάτα”», ενώ τον καλούν ανά αναλάβει τις ευθύνες του και να μην χρησιμοποιεί το επιχείρημα της «ατομικής ευθύνης».

Ικανοποίηση παρά τα καμένα και την καθυστέρηση

«Πιστεύω ότι αυτές τις μέρες είδαμε έναν πολύ καλύτερο συντονισμό, είδαμε πολύ έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής, είδαμε για πρώτη φορά τη μεγάλη σημασία των drones για τον έγκαιρο εντοπισμό των πυρκαγιών» είπε ο πρωθυπουργός τονίζοντας πως εξαιτίας του «καλού συντονισμού» οι ζημιές ήταν «περιορισμένες σε σχέση με το μέγεθος της απειλής».

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι σε κάθε μία από τις δύο πυρκαγιές σε Πάρνηθα και Σταμάτα, «κάηκαν λιγότερα από 1.000 στρέμματα».

«Νομίζω ότι και σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουμε δρομολογήσει την αφαίρεση των συσσωρευμένων κλαδιών, ειδικά στις περιοχές της Αττικής, ώστε να μην αποτελούν και αυτά εν δυνάμει εστίες πυρκαγιάς» είπε μεταξύ άλλων, κάτι που προφανώς θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολλές εβδομάδες και όχι μέσα στον Ιούλιο…

Η ανακοίνωση – απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ:

“Μόνο «ντροπή»: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μόνο που δεν πανηγύρισε σήμερα κατά την ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο επειδή «κάηκαν λιγότερα από 1.000 στρέμματα σε Πάρνηθα και Σταμάτα». Είναι βέβαιο, ωστόσο, ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του δεν έχουν ξεχάσει πως από το 2019 μέχρι και σήμερα η Πάρνηθα έχει καταστραφεί από τις διαδοχικές πυρκαγιές, σχεδόν κάθε χρόνο: 2019, 2021, 2023, 2024. Ελπίζουμε κι ευχόμαστε να μην υπάρξει συνέχεια σε αυτό το καταστροφικό χρονολόγιο. Οφείλουμε όμως να επισημάνουμε πως, σύμφωνα με τους ειδικούς, η Πάρνηθα έχει χάσει το μεγαλύτερο μέρος της δασικής της κάλυψης.

Ντροπή διπλή, γιατί ο Κυρ. Μητσοτάκης ξανάβαλε μπροστά το αφήγημα της «ατομικής ευθύνης», λέγοντας πως η μάχη με τις πυρκαγιές δεν θα κερδηθεί «χωρίς τη συνδρομή των πολιτών». Μπορεί να μοιάζει «αθώα» η έκφραση του πρωθυπουργού, αλλά οι πολίτες ξέρουν πια καλά γιατί την επικαλείται: για να κουκουλώσει τις ευθύνες του για την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού αν επαναληφθούν οι τραγωδίες των προηγούμενων ετών με τις εκατοντάδες χιλιάδες καμένα στρέμματα.

Ας αναλάβει τις ευθύνες του άμεσα, γιατί το επιχείρημα της «ατομικής ευθύνης» έχει γίνει, πλέον, στάχτη…”

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία: 76 βουλευτές εξελέγησαν από τον α΄ γύρο – «Κλειδί» για τον β΄ γύρο οι «συμφωνίες» παραμονής μόνον δύο υποψηφίων

Μόσχα: Το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των γαλλικών εκλογών αντανακλά μια πανευρωπαϊκή τάση

Γαλλία: Ρυθμιστικός παράγοντας στον β’ γύρο την Κυριακή η ψήφος της νεολαία

«Πατριώτες της Ευρώπης» – Ο Όρμπαν δημιουργεί ακροδεξιά ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο

Γαλλία: «Ο Μακρόν έχει ήδη τελειώσει – Μπορεί κανείς να σταματήσει τη Λεπέν;»

Πανηγυρίζει ο Σαλβίνι για τη νίκη Λεπέν – Επίθεση στον Μακρόν

Γαλλία: Ο κρίσιμος β’ γύρος και τα σενάρια – Η πρωτιά της Λεπέν και το κάλεσμα του Νέου Λαϊκού Μετώπου

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter