Ικανοποιημένος ο Σταϊκούρας για το σιδηροδρομικό δίκτυο: «Κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση»

Ευχαριστημένος παρουσιάστηκε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών για την πορεία των πραγμάτων στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας κατά την ενημέρωση των μελών της Επιτροπής και Εμπορίου της Βουλής στον απόηχο της επίμαχης δήλωσης του αρμόδιου υφυπουργού, Βασίλη Οικονόμου, ο οποίος είπε: «Γιατί μου μιλάτε συνέχεια για τα Τέμπη; Δηλαδή, αν πέσει ένα αεροπλάνο, δεν προχωρά η ζωή;».

Πριν την παρουσίαση των 18 παρεμβάσεων εκσυγχρονισμού του σιδηρόδρομου, ο Χρήστος Σταϊκούρας διευκρίνισε μεν πως δεν προσήλθε στην Επιτροπή για να ωραιοποιήσει καταστάσεις, ούτε για να ισχυριστεί πως έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα, όμως, δεν παρέλειψε να υποστηρίξει πως «κινούμαστε με ευθύνη προς τη σωστή κατεύθυνση με όλο και καλύτερα αποτελέσματα» περίπου δύο εβδομάδες μετά την παραλίγο τραγωδία στον προαστιακό της Αθήνας, περίπου τέσσερις μήνες από την παραλίγο σύγκρουση ενός Ιντερσίτι με εμπορική αμαξοστοιχία και περίπου ενάμιση χρόνο από το έγκλημα των Τεμπών.

Αναφορικά με τη σιδηροδρομική τραγωδία που προκάλεσε την απώλεια 57 ανθρώπων, ανέφερε αρχικά πως δεν θα μιλήσει για «ζητήματα που άπτονται δικαστικών ερευνών» και συμπλήρωσε αφενός ότι υποχρέωση της πολιτικής ηγεσίας είναι η διαρκής ενίσχυση της ασφάλειας του δικτύου και αφετέρου πως είναι ευθύνη του υπουργείου η ολοκλήρωση του πορίσματος του ΕΔΟΣΑΑΜ για το πολύνεκρο δυστύχημα.

«Προσπάθησα να ξεδιπλώσω ένα όραμα, δεν αλλάζει η εικόνα του σιδηροδρόμου από τη μια μέρα στην άλλη» είπε και επέμεινε πως προτεραιότητα για το υπουργείο είναι η ασφάλεια, ψέγοντας την αντιπολίτευση για διατύπωση αιτημάτων που μοιάζουν ανέφικτα με βάση τους ήδη ιστάμενους πόρους.

Πυρά από την αντιπολίτευση

Κατά τη διάρκεια της πολύωρης συνεδρίασης σύσσωμη η αντιπολίτευση άσκησε σφοδρή κριτική στον Χρ. Σταϊκούρα, καταλογίζοντας του αδιαφορία, έλλειμμα ολοκλήρωσης έργων ασφαλείας για τις σιδηροδρομικές μεταφορές, αλλά και απουσία απαντήσεων επί των ερωτημάτων που τέθηκαν.

«Δεν είπατε τη λέξη ¨έγκλημα¨ για τα Τέμπη. Σας ενημερώνω ότι το να λέτε τη δολοφονία ατύχημα δηλώνει πόσο υπόλογοι αισθάνεστε» είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χάρη Μαμουλάκη, να ρωτά τον υπουργό για το ποιος τελικά έχει την ευθύνη σε σχέση με την ασφάλεια των σιδηροδρομικών μεταφορών.

Εντύπωση προκάλεσε ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής, Χρήστος Μπουκώρος, ζήτησε τη διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης για να παρατεθεί λεπτομερώς ο απολογισμός των ποσών που δαπανήθηκαν στον σιδηρόδρομο από τη μέρα που η χώρα μπήκε στο ευρώ, με τον υπουργό Υποδομών, Νίκο Ταχιάο, να παρεξηγεί τα κίνητρα του «γαλάζιου» βουλευτή που είχε συνυπογράψει την Ερώτηση των 11 στον Κωστή Χατζηδάκη.

Διαβάστε επίσης

Σοβαρή καταγγελία: Επιχείρησαν να παγιδεύσουν το κινητό τηλέφωνο πραγματογνώμονα για το έγκλημα στα Τέμπη

Ελληνική Δημοκρατία των καρτέλ

Τo Ισραήλ μετατρέπει τον Λίβανο σε νέα Γάζα: Σχεδόν 500 νεκροί, ανάμεσά τους 35 παιδιά (Video)

Μάριος Σαλμάς: «Διαγράφηκα για τις απόψεις μου – Η χημεία μου με τον πρωθυπουργό έσπασε σε μία στιγμή» (Video)

Γλυφάδα: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον άγριο ξυλοδαρμό 14χρονης – Δεύτερη επίθεση σε 15 μέρες (Video)

ΣΥΡΙΖΑ: Μάχη για τρεις για την προεδρία – Σε τεντωμένο σκοινί οι ισορροπίες

Σύμη: Σοκαριστική καταγγελία για βασανισμό πακιστανού εργαζόμενου – «Μηχανή είσαι! Είμαι με τη Χρυσή Αυγή»