«Ιερές» επενδύσεις σε νυχτερινά κέντρα: Στο μικροσκόπιο κληρικοί για υπεξαίρεση 3 εκατ. ευρώ από το ταμείο της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδας

«Ιερές» επενδύσεις σε νυχτερινά κέντρα: Στο μικροσκόπιο κληρικοί για υπεξαίρεση 3 εκατ. ευρώ από το ταμείο της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδας

Τρία εκατομμύρια ευρώ φαίνεται να διακινήθηκαν παρανόμως από τα ταμεία της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδος και να κατέληξαν σε… «ιερές» επενδύσεις σε νυχτερινά κέντρα της Πελοποννήσου. Δύο ιερείς ελέγχονται για το κακούργημα της υπεξαίρεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, ο ένας εκ των δύο εμπλεκόμενων ήταν ο διαχειριστής της περιουσίας της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα. Έτσι εξηγείται το γεγονός πως είχε πρόσβαση στους λογαριασμούς και μπόρεσε να διοχετεύσει τα χρήματα.

Η έρευνα πραγματοποιείται από την εισαγγελία Σύρου και αφορά ακόμα πέντε ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων στην Πάτρα. Μάλιστα, υπάρχουν υποψίες πως τα χρήματα αυτά δεν αφορούσαν μόνο ψυχαγωγία του υψηλόβαθμου στελέχους αλλά ήταν και business. Σε αυτό το μήκος κύματος, διερευνάται η σχέση του με έναν εκ των πέντε ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων για τους οποίους έχουν βγει διαταξεις δέσμευσης περιουσίας.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή.

Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται όταν κάποιες τραπεζικές συναλλαγές μεγάλων χρηματικών ποσών από επιχειρηματίες-ιδιοκτήτες νυκτερινών κέντρων στην Πελοπόννησο κρίθηκαν ύποπτες. Έπειτα από έρευνα Αρχής για την καταπολέμηση μαύρου χρήματος, οι επιχειρηματίες ήταν αποδέκτες μεγάλων χρηματικών ποσών από δύο ιερείς, υψηλά ιστάμενους στην ιεραρχία της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδος, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης να προχωρήσει σε δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών τους στοιχείων.

Ταυτόχρονα, διαβιβάστηκε το πόρισμα της Αρχής στις εισαγγελικές Αρχές της έδρας της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδος, προκειμένου να ελέγξει για το κακούργημα της υπεξαίρεσης τους δύο ιερείς και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος τους ιδιώτες-επιχειρηματίες των νυχτερινών κέντρων. Μάλιστα, ο ένας εκ των επιχειρηματιών είχε και στο παρελθόν σοβαρή εμπλοκή με ποινικά κολάσιμες πράξεις.

Για τις ενέργειες του κ. Βουρλιώτη έχει ενημερωθεί και η έδρα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στο Βατικανό.

Αναλυτικά, η Αρχή, στο πλαίσιο ελέγχου, εντόπισε ότι μεγάλα χρηματικά ποσά, που φτάνουν περίπου τα 3 εκατομμύρια ευρώ, «έφυγαν» από το ταμείο της Καθολικής Εκκλησίας και επενδύθηκαν σε νυκτερινά κέντρα. Αυτή η τακτική είχε ξεκινήσει πριν από οκτώ χρόνια.

Αρχικά, η Αρχή ενημερώθηκε από τις τράπεζες για «ύποπτες» κινήσεις μεγάλων χρηματικών ποσών και ξεκίνησε ενδελεχή έλεγχο προκειμένου να χαρτογραφήσει τη διαδρομή των χρημάτων και να εντοπίσει τον πραγματικό αριθμό των προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Σύμφωνα με την έρευνα, προέκυψαν ενδείξεις για την τέλεση σοβαρών αξιοποίνων πράξεων, όπως της υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος).

Η Αρχή διαπίστωσε ότι είχε υπεξαιρεθεί από το ταμείο της Καθολικής Εκκλησίας το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ και μετά αποκαλύφθηκαν οι ταυτότητες τόσο των δύο ιερέων όσο και των επιχειρηματιών νυχτερινών κέντρων.

Η τελευταία ύποπτη διακίνηση χρημάτων εντοπίστηκε πριν από λίγες ημέρες και αφορούσε το ποσό των 50.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης

Κίμωλος: Μετέφεραν με ιδιωτικό σκάφος πυροσβέστες από τη Μήλο για να σβήσουν τη φωτιά

Ηγουμενίτσα: Ανατροπή βυτιοφόρου στην Εθνική Οδό – Διαρροή καυσίμων, διεκόπη η κυκλοφορία

Βαθαίνει το ρήγμα Μητσοτάκη – Σαμαρά: Από την αιχμή μέσω Βουλής στα «καρφιά» για τα εθνικά θέματα

Η Τουρκία βομβάρδισε θέσεις του PKK – «Επιχειρήσεις κατά 32 στόχων σε Ιράκ και Συρία»

Ξανά με… λάθη και παραλείψεις πάει σε δίκη η Greek mafia – Ηχηρά ονόματα μένουν εντός κάδρου με πρόταση εισαγγελέα

Εκλογές ΗΠΑ: Οριακή η διαφορά Τραμπ – Χάρις – Τι έδειξε νέα δημοσκόπηση της Wall Street Journal

Ποδοσφαιρική βραδιά: Που θα δείτε τα ματς Παναθηναϊκός – Τσέλσι, ΠΑΟΚ – Πλζεν και Μάλμε – Ολυμπιακός

Νέες ταινίες: Μια αυστηρώς

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter