Ιδού η Ρόδος…

Ιδού η Ρόδος…

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Οικονόμου στις προγραμματικές του δηλώσεις μίλησε γενικόλογα και με ευχολόγια. Τα προβλήματα όμως στον αθλητισμό δεν λύνονται με ευχές ή με αναποτελεσματικές νομοθετικές παρεμβάσεις και πολιτικές. Για παράδειγμα, στη θητεία του στο υφυπουργείο Αθλητισμού ο Λευτέρης Αυγενάκης κατέθεσε και ψηφίστηκαν επτά νομοσχέδια (!), δηλώνοντας σε κάθε ευκαιρία με έπαρση ότι μεταξύ άλλων αντιμετώπισε τα προβλήματα της οπαδικής βίας και της χειραγώγησης αγώνων. Ο χουλιγκανισμός στη χώρα μας όχι μόνο δεν περιορίστηκε την τελευταία τετραετία, αλλά έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, με αποκορύφωμα τη δολοφονία του Αλκη Καμπανού. Σε ό,τι αφορά το στήσιμο αγώνων για στοιχηματικούς λόγους, το ελληνικό ποδόσφαιρο κάνει… πρωταθλητισμό, όπως προκύπτει και από έρευνα της Ιντερπόλ!

Ενας από τους άξονες πολιτικής που ανακοίνωσε ο Οικονόμου είναι «για έναν υγιή αγωνιστικό αθλητισμό» και «γι’ αυτό είναι αποφασιστική η αντιμετώπιση των βασικών απειλών του αθλητισμού, όπως είναι η βία, η διαφθορά, το ντόπινγκ, η χειραγώγηση αγώνων». Και ο πλέον αδαής φίλαθλος γνωρίζει ότι ειδικά στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας 2 γίνεται του… στησίματος, ωστόσο η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν πήρε κανένα δραστικό μέτρο για να περιορίσει το φαινόμενο της χειραγώγησης αγώνων. Μάλιστα ο Λ. Αυγενάκης αύξησε τον αριθμό των ομάδων της «αμαρτωλής» κατηγορίας και η Sportradar έστειλε στην ΕΠΟ την περασμένη σεζόν περισσότερους από 30 φακέλους με παιχνίδια της ΣΛ2 που θεωρούνται ύποπτα.

Αν υπάρχει πολιτική βούληση, ένα δραστικό μέτρο για την αντιμετώπιση των στημένων αγώνων είναι να θεσμοθετηθεί πως αν μια ομάδα έχει στην ίδια σεζόν τρεις ή τέσσερις φακέλους της Sportradar, αποβάλλεται αυτόματα από το πρωτάθλημα. Έτσι απλώς αντιμετωπίζεται μια απειλή…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter