Χορευτές με ή χωρίς αναπηρία από την Ελλάδα, τη Σουηδία, την Ολλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο χόρεψαν στη Στέγη, αποδεικνύοντας πως, και μέσω του χορού, όλοι μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στον πολιτισμό.
Πώς μπορούμε να ενισχύσουμε την προσβασιμότητα στον πολιτισμό των ανθρώπων με αναπηρία; Για 5 μέρες (13-17 Μαρτίου), 21 χορευτές με και χωρίς αναπηρία από την Ελλάδα, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Σουηδία και την Ολλανδία, παρακολούθησαν στη Στέγη το πρώτο εντατικό διεθνές εργαστήριο χορού, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού δικτύου iDance με τη συγχρηματοδότηση του προγράμματος Erasmus+.
iDance, weallDance! Ένα πενθήμερο όπου οι χορευτές ανέπτυξαν καινοτόμες χορευτικές πρακτικές, ενίσχυσαν τις δεξιότητές τους πάνω στην εκπαίδευση του σύγχρονου χορού για μεικτές ομάδες, αντάλλαξαν εμπειρίες, αλλά και χόρεψαν με το σώμα, με το μυαλό, αλλά κυρίως με την ψυχή τους, μα πάνω απ’ όλα, επικοινώνησαν μέσα από μια κοινή, πανανθρώπινη γλώσσα του χορού, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι στον χορό δεν υπάρχουν όρια.
Η Στέγη συμπράττει δημιουργικά με τρεις διεθνείς φορείς που επιδιώκουν την ενίσχυση της προσβασιμότητας στον πολιτισμό μέσω του χορού (Holland Dance Festival, Skånes Dansteater, Stopgap Dance Company) για να κάνουν τα αυτονόητα δυνατά…
Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα iDance ξεπερνά τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με αναπηρία, οργανώνοντας εκπαιδευτικά εργαστήρια χορού για μεικτές ομάδες, στις οποίες δηλαδή συμμετέχουν άνθρωποι με και χωρίς αναπηρία. Το πρόγραμμα έχει στόχο την ανάπτυξη διακρατικών συνεργασιών μεταξύ οργανισμών που δραστηριοποιούνται στους τομείς της εκπαίδευσης ενηλίκων, της τέχνης και της αναπηρίας.
Συντονιστής φορέας: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Συνεργαζόμενοι φορείς: Holland Dance Festival (Ολλανδία), Skånes Dansteater (Σουηδία), Stopgap Dance Company (Μεγάλη Βρετανία)
Με συγχρηματοδότηση από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Συντονισμός έργου: Ντόρα Βουγιούκα, Μυρτώ Λάβδα
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Συγγρού 107,117 45 Αθήνα
Τηλ: 213 017 8000 – e-mail: info@sgt.gr