Ιαπωνία: Ιστορική ανατροπή για τον κυβερνητικό συνασπισμό – Χάνει την απόλυτη πλειοψηφία

Ο κυβερνών συνασπισμός της Ιαπωνίας είναι βέβαιο ότι χάνει την απόλυτη πλειοψηφία στην ιαπωνική βουλή μετά την ψηφοφορία των βουλευτικών εκλογών, μετέδωσε το δίκτυο NHK της δημόσιας τηλεόρασης με βάση τις προβλέψεις των αποτελεσμάτων των exit polls.

Το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (LDΡ, συντηρητική δεξιά) και ο εταίρος του Komeito (κεντροδεξιά) «είναι βέβαιο ότι χάνουν την απόλυτη πλειοψηφία», σύμφωνα με το NHK.

Το αποτέλεσμα αποτελεί πλήγμα για τον πρωθυπουργό Σιγκέρου Ισίμπα ο οποίος και προκήρυξε τις εκλογές. Το κόμμα του, το LDP, κατέγραψε το χειρότερο εκλογικό αποτέλεσμα από το 2009.

Σύμφωνα με το ΝΗΚ, το LDP χάνει 79 έδρες και υποχωρεί στις 180 ενώ το κεντροαριστερό CDP κερδίζει 45 έδρες και ανεβαίνει στις 141.

Πρόκειται για ένα πρωτοφανές αποτέλεσμα για το PLD, που έχει κατορθώσει να βρίσκεται στην εξουσία για τα 69 χρόνια της ύπαρξής του, μέχρι που ένα οικονομικό σκάνδαλο στους κόλπους του εξόργισε τους ιάπωνες ψηφοφόρους.

Το Συνταγματικό Δημοκρατικό Κόμμα (PDC), η βασική πολιτική δύναμη της αντιπολίτευσης, έχει σαφώς αυξήσει τον αριθμό των εδρών στο κοινοβούλιο, σύμφωνα με τις προβλέψεις, και μπορεί να φθάσει τις 191 έδρες.

Διαβάστε επίσης

Σκάνδαλο Novartis και άρση προστασίας μαρτύρων: Μην τολμήσει κανείς να (ξανα) καταγγείλει διαφθορά

Σκάνδαλο στην Καθολική Εκκλησία: «Ιερές» business, απάτες και εκβιασμοί – Οι σκιές και το ποινικό παρελθόν του επιχειρηματία

Γάζα: «Παράθυρο» για έμμεσες διαπραγματεύσεις μέσω Κατάρ – «Ναι» σε ανακωχή υπό όρους από τη Χαμάς

Λίβανος: Νεκροί τρεις δημοσιογράφοι από ισραηλινούς βομβαρδισμούς – Σφυροκόπημα στα προάστια της Βηρυτού (Video)

Ένα Predator τους χωρίζει, μια χειραψία τους ενώνει!