Ο Θανάσης Καμπαγιάννης καταρρίπτει με παρέμβασή του στα social media, τη ρητορική της κυβέρνησης Μητσοτάκη μετά την επίσκεψη Τσίπρα στην ΑΔΑΕ, υπογραμμίζοντας ότι οι πολιτικοί αρχηγοί μπορούν να δημοσιοποιήσουν τα στοιχεία.
«Ερχόμενος λοιπόν στη Βουλή, ο οποιοσδήποτε πολιτικός αρχηγός γνωστοποιεί αυτές τις αποδείξεις και δεν παραβιάζει κανένα απόρρητο. Αλίμονο αν θεωρηθεί ότι οι αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων απειλούν την αμυντική ικανότητα της χώρας! Το τι θα πράξουν οι εισαγγελικές και δικαστικές αρχές είναι αυτοτελές ζήτημα.
Ούτε βέβαια αποτελεί προσβολή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα η δημοσιοποίηση των ονομάτων των παρακολουθούμενων, (κατά πληροφορίες) πολιτικών προσώπων και ανώτατων κρατικών αξιωματούχων», επισημαίνει ο δικηγόρο και σύμβουλος στο Δ.Σ. του ΔΣΑ,
«Ο λαός και οι πολίτες δικαιούνται να γνωρίζουν», σημειώνει κλείνοντας την παρέμβασή του για την υπόθεση.
Διαβάστε σχετικά: Σκληρή απάντηση Ράμμου σε Οικονόμου: «Ουδέποτε ζήτησε να με συναντήσει ο Μητσοτάκης»
Βουλή: Παρέμβαση Τσίπρα με ονόματα και διευθύνσεις για τις υποκλοπές – Σε πανικό το Μαξίμου
Η ανάρτηση Καμπαγιάννη
Μπορούν οι πολιτικοί αρχηγοί να δημοσιοποιήσουν τα στοιχεία που τους προσκόμισε χτες δια επιστολών ο κ. Ράμμος κατ’ εφαρμογή της διάταξης περί ενημέρωσης των αρχηγών των κομμάτων για θέματα άρσεων του απορρήτου;
Η απάντηση είναι απολύτως καταφατική. Οι επισυνδέσεις που αποκαλύπτονται δεν αποτελούν κρατικό απόρρητο όπως αυτό ορίζεται από το άρθρο 149 του Ποινικού Κώδικα. Ούτε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν τόλμησε να ισχυριστεί ότι αποτελούν “κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια” οι αρχηγοί του στρατεύματος, των οποίων οι τηλεφωνικές συνομιλίες υποκλέπτονταν κατά πληροφορίες επί ενάμιση χρόνο! Το μόνο που έσπευσε να δηλώσει ο εκπρόσωπος, πέραν της επίθεσης στον κύριο Ράμμο, ήταν να δηλώσει την άγνοια του Πρωθυπουργού για τις συγκεκριμένες επισυνδέσεις, αποποιούμενος κάθε ευθύνη.
Καθ’ ομολογία λοιπόν της ίδιας της κυβέρνησης, ΔΕΝ πρόκειται για κρατικά απόρρητα έγγραφα “που χαρακτηρίζονται ως μυστικά για να αποφευχθεί ο κίνδυνος προσβολής της εδαφικής ακεραιότητας, της αμυντικής ικανότητας, των διεθνών σχέσεων ή των οικονομικών συμφερόντων του ελληνικού κράτους και της διεθνούς ειρήνης”, αλλά για αποδείξεις τέλεσης εγκληματικών πράξεων από εγκληματικό κύκλωμα εντός της ΕΥΠ, και μάλιστα σοβαρότατων κακουργημάτων.
Ερχόμενος λοιπόν στη Βουλή, ο οποιοσδήποτε πολιτικός αρχηγός γνωστοποιεί αυτές τις αποδείξεις και δεν παραβιάζει κανένα απόρρητο. Αλίμονο αν θεωρηθεί ότι οι αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων απειλούν την αμυντική ικανότητα της χώρας! Το τι θα πράξουν οι εισαγγελικές και δικαστικές αρχές είναι αυτοτελές ζήτημα.
Ούτε βέβαια αποτελεί προσβολή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα η δημοσιοποίηση των ονομάτων των παρακολουθούμενων, (κατά πληροφορίες) πολιτικών προσώπων και ανώτατων κρατικών αξιωματούχων. Τα προσωπικά δεδομένα των παρακολουθούμενων έχουν ήδη πληγεί ανεπανόρθωτα και στον πυρήνα τους, επί μακρό χρονικό διάστημα. Η δημοσιοποίηση των στοιχείων – με δεδομένο και τον νομοθετικό φραγμό που έστησε η κυβέρνηση στους παρακολουθούμενους επί τριετία, κατά παράβαση του Συντάγματος και της ΕΣΔΑ – αποκαθιστά το δικαίωμα και θεραπεύει την προσβολή, ανοίγοντας τον δρόμο για την άσκηση ενδίκων μέσων από πλευράς των θιγέντων.
Ο λαός και οι πολίτες δικαιούνται να γνωρίζουν.