Ηχηρή απάντηση Αρβανίτη σε Μετσόλα για το… Casa de Papel – «Κύριε Όρμπαν, de facto απέναντί σας» (Video)

Άμεση και ηχηρή ήταν η απάντηση του Κώστα Αρβανίτη στη Ρομπέρτα Μετσόλα που, σε μία προσπάθεια να υποβαθμίσει το γεγονός, είπε πως της θύμισε… Casa de Papel το ότι οι ευρωβουλευτές του Left, τραγούδησαν το Bella Ciao, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, για τις προτεραιότητες της ουγγρικής προεδρίας. Ταυτόχρονα, έστρεψε τα «πυρά» του και κατά του Βίκτορ Όρμπαν για τα fake news, τονίζοντας πως θα είναι de facto απέναντί του.

 

 

 

 

Ολόκληρη η τοποθέτησή του στην Ολομέλεια του ΕΚ:

Κύριε Όρμπαν,

Το σλόγκαν σας είναι «make Europe great again.»

Το πρόβλημα είναι πώς αντιλαμβάνεστε το μεγαλείο της Ευρώπης, όταν το πολιτικό σας αφήγημα εμπνέεται από τα ιδεολογικά αφηγήματα Τραμπ και Πούτιν. Απέναντι στην Ευρώπη της Γαλλικής Επανάστασης, απέναντι στην Ευρώπη του Σπινέλλι, απέναντι στην Ευρώπη του αντιφασιστικού αγώνα.

Και το Bella Ciao, κυρία Μέτσολα, δεν είναι Casa de Papel. Είναι το τραγούδι του αντιφασιστικού αγώνα, απορώ για το λάθος σας.

Πώς λοιπόν θα πάμε; Με την περιθωριοποίηση και τις διώξεις σε ό,τι διαφορετικό στη χώρα σας!

Με σοβαρά ελλείμματα ανεξαρτησίας δικαστών και ακαδημαϊκών!

Με τα πογκρόμ σε βάρος δημοσιογράφων και μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας!

Με πολιτικές λιτότητας. Με διαρκείς παραβιάσεις του κράτους δικαίου!

Όσο οι σύμμαχες σε εσάς συντηρητικές δυνάμεις δεν αφήνουν να ωριμάσει το όραμα των ιδρυτικών πρωτεργατών για μια γνήσια και συνεκτική Ευρωπαϊκή Ένωση, θα είμαστε, εμείς στην Αριστερά, de facto απέναντι. Και όλοι de facto «καταδικασμένοι» σε μια συνεχή σύγκρουση.

Η πρόοδος απέναντι στην συντήρηση.

Η Δημοκρατία απέναντι στον αυταρχισμό.

Σας ευχαριστώ πολύ.