ΗΠΑ: Χορηγοί των Δημοκρατικών «παγώνουν» 90 εκατ. δολάρια όσο Μπάιντεν παραμένει στην κούρσα

ΗΠΑ: Χορηγοί των Δημοκρατικών «παγώνουν» 90 εκατ. δολάρια όσο Μπάιντεν παραμένει στην κούρσα
Joe Biden (AP Photo/Jacquelyn Martin)

Πληθαίνουν οι δωρητές του Δημοκρατικού κόμματος που δηλώνουν ότι θα σταματήσουν τη χρηματοδότηση έως ότου αποσυρθεί από την προεδρική κούρσα ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο οποίος σε κάθε δυνατή ευκαιρία διατρανώνει ότι δεν αποχωρεί.

Μετά την ανακοίνωση της Αμπιγκέιλ Ντίσνεϊ, κληρονόμο της Disney, ότι σκοπεύει να μην κάνει δωρεές στο κόμμα που χρηματοδοτεί εδώ και χρόνια μέχρι να αποχωρήσει ο Μπάιντεν, περίπου 90 εκατομμύρια δολάρια σε δεσμευμένες δωρεές από την επιτροπή Future Forward PAC, βρίσκονται τώρα σε αναμονή, σύμφωνα με τους New York Times, οι οποίοι επικαλούνται δύο άτομα που έχουν ενημερωθεί για τις συνομιλίες.

Το «πάγωμα» των χρηματοδοτήσεων έρχεται μετά και το φραστικό λάθος του Μπάιντεν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, όπου κάλεσε στο βήμα τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ως «πρόεδρο Πούτιν», διορθώντας έπειτα το λάθος του.

Από την κακή επίδοση του Αμερικανού προέδρου στο ντιμπέιτ που είχε με τον αντίπαλό του, Ντόναλντ Τραμπ, στο τέλος του Ιουνίου, έχει οδηγήσει πολλούς από τους συμμάχους του Μπάιντεν να του ζητούν να κάνει πίσω, δίνοντας τη θέση του σε κάποιο νεότερο.

Διαβάστε επίσης:

Νιγηρία: 16 μαθητές νεκροί από κατάρρευση σχολείου

ΗΠΑ: Αίτημα για ακύρωση της καταδίκης Τραμπ για την υπόθεση Στόρμι Ντάνιελ

Δημοσκόπηση στη Γαλλία: Tο 60% κρίνει ως «κακή απόφαση» τη διάλυση της Βουλής από τον Μακρόν

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter