ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο δηλώνει «έτοιμο» για πιθανά αντίποινα των Χούθι

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου των ΗΠΑ, Πατ Ράιντερ, ανέφερε ότι η χώρα είναι έτοιμη για πιθανά αντίποινα, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον στρατιωτικών θέσεων των Χούθι στην Υεμένη. Ωστόσο, ο Ράιντερ σημείωσε ότι οι ΗΠΑ δεν επιδιώκουν περαιτέρω κλιμάκωση στην περιοχή.

Μιλώντας στο Al Jazeera, ο Ράιντερ είπε ότι οι επιθέσεις των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου στόχευαν «στρατιωτικούς στόχους», που περιλάμβαναν εγκαταστάσεις εκτόξευσης και αποθήκευσης drones, πυραύλων Κρουζ και βαλλιστικών πυραύλων, εντός εδάφους που ελέγχεται από τους Χούθι στην Υεμένη.

Σκοπός του χτυπήματος ήταν να υποβαθμίσουν και να καταστρέψουν την ικανότητα των Χούθι να διεξάγουν παρόμοιες επιθέσεις στο μέλλον, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου

«Δεν έχουμε δει αντίποινα σε αυτό το στάδιο από τους Χούθι. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και θα είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε όπως αρμόζει», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι δεν είχε κάποιες ανακοινώσεις σχετικά με περαιτέρω ανάπτυξη αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή.

Διαβάστε επίσης: Συναγερμός στην Ερυθρά Θάλασσα: Αναφορές για νέο «συμβάν» κοντά στο Άντεν – Σε επιφυλακή η Βρετανία

Υεμένη: Εκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τα πλήγματα κατά των Χούθι

Ετικέτες