ΗΠΑ: Στοχευμένη και ανάλογη απάντηση του Ισραήλ στην επίθεση του Ιράν

Ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπάιντεν δήλωσε αργά την Παρασκευή ότι τα ισραηλινά πλήγματα σε στρατιωτικές τοποθεσίες στο Ιράν φαίνεται να ήταν μια στοχευμένη και ανάλογη απάντηση στις προηγούμενες επιθέσεις της Τεχεράνης, με χαμηλό κίνδυνο πρόκλησης ζημιάς στους πολίτες.

«Εάν το Ιράν επιλέξει να απαντήσει, είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι να υπερασπιστούμε το Ισραήλ και να υποστηρίξουμε το Ισραήλ και θα υπάρξουν συνέπειες εάν το Ιράν λάβει αυτή την ατυχή απόφαση», δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος. “Όμως, όσον αφορά εμάς, αυτή η άμεση ανταλλαγή, αυτό θα πρέπει να είναι το τέλος της.”

Ο αξιωματούχος είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες γνωρίζουν τους συγκεκριμένους στόχους στο Ιράν, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει πέρα ​​από το ότι ήταν στρατιωτικού χαρακτήρα.

«Έχουμε πολλά κανάλια με το Ιράν, άμεσα και έμμεσα», είπε ο Αμερικανός αξιωματούχος. «Προσπαθούμε να αποφύγουμε κάθε αίσθημα κακής επικοινωνίας και γνωρίζουν ακριβώς ποια είναι η θέση μας σε πολλά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων των κινδύνων της συμπεριφοράς τους».

Ο αξιωματούχος είπε ότι οι ΗΠΑ «δεν συμμετείχαν σε αυτή τη στρατιωτική επιχείρηση» και ότι «ο πρόεδρος και η ομάδα εθνικής ασφάλειας του, φυσικά, συνεργάστηκαν με τους Ισραηλινούς τις τελευταίες εβδομάδες για να ενθαρρύνουν το Ισραήλ να κάνει μια στοχευμένη και ανάλογη απάντηση με χαμηλές κίνδυνος τραυματισμού πολιτών, και αυτό φαίνεται να ήταν ακριβώς αυτό που συνέβη σήμερα το απόγευμα».

Αυτό θα πρέπει να είναι το τέλος της άμεσης ανταλλαγής πυρών μεταξύ των δύο χωρών, είπε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ έχουν πολλαπλούς άμεσους και έμμεσους διαύλους επικοινωνίας με το Ιράν, όπου έχουν καταστήσει σαφή τη θέση τους.

Διαβάστε επίσης

Ιράν: Μπαράζ αεροπορικών επιδρομών εξαπέλυσε το Ισραήλ – Στο στόχαστρο στρατιωτικές εγκαταστάσεις (Videos)

Βάζουν κουκούλα στη διαφθορά – Πώς μεθόδευσαν την αποκάλυψη προστατευόμενων μαρτύρων – Την Κυριακή στο Documento

Δημοσκόπηση καταγράφει ρήγμα με… δύο κόμματα μέσα στη ΝΔ – Καραμανλής και Σαμαράς εναντίον Μητσοτάκη

Novartis: Γεωργιάδης στο documentonews.gr για προστατευόμενους μάρτυρες – «Επανασύρω τη μήνυση και υποβάλλω και αγωγή»

Δημοσκόπηση για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ – Φαβορί ο Πολάκης αν δεν είναι υποψήφιος ο Κασσελάκης

Ετικέτες