ΗΠΑ: Στην «κούρσα» των προεδρικών εκλογών ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον Ντε Σάντις

ΗΠΑ: Στην «κούρσα» των προεδρικών εκλογών ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον Ντε Σάντις

Ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον Ντε Σάντις αναμένεται να κάνει τα ξημερώματα της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας) την πολυαναμενόμενη είσοδό του στην προεδρική κούρσα του 2024 με έναν ασυνήθιστο τρόπο, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα συνομιλήσει σε live εκπομπή του Twitter με τον μεγιστάνα ιδιοκτήτη του μέσου κοινωνικής δικτύωσης Έλον Μασκ.

Η συμμετοχή του 44χρονου κυβερνήτη της Φλόριντα αλλάζει τη γεωμετρία της αντιπαράθεσης για την εξασφάλιση του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων, αφού κατά πάσα πιθανότητα θα αποτελέσει τον μεγαλύτερο αντίπαλο του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις εσωκομματικές εκλογές.

Ο Μασκ, Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και του Twitter, με 140 εκατομμύρια ακολούθους στη διαδικτυακή πλατφόρμα, είπε ότι η συμμετοχή του στη συζήτηση δεν συνιστά ανοιχτή στήριξη στον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο, αλλά μία προσπάθεια να μετατρέψει το μέσο σε ένα ανοιχτό φόρουμ συζήτησης με τη μορφή «πλατείας της πόλης».

Η συζήτηση θα μεταδοθεί στο Twitter στις 6 μ.μ. τοπική ώρα (03:00 ώρα Ελλάδας).

Επιπλέον, ο ΝτεΣάντις αναμένεται να συγκαλέσει σήμερα μια συνάντηση των κορυφαίων χορηγών του σε ξενοδοχείο του Μαϊάμι, όπου θα ξεκινήσουν αμέσως την εκστρατεία για συγκέντρωση περαιτέρω κεφαλαίων για την εκλογική του προσπάθεια.

Τις τελευταίες βδομάδες ο ΝτεΣάντις πραγματοποίησε περιοδεία στη χώρα, σε πολιτείες όπως η Αϊόβα και το Νιου Χάμσιρ που θα στηθούν πρόωρες κάλπες για την εκλογή υποψηφίου. Ο ίδιος αυτοθαυμάζεται συστηματικά για τα πεπραγμένα του ως κυβερνήτης της Φλόριντα, συμπεριλαμβανομένης της αντιπαράθεσής του με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση Μπάιντεν σχετικά με τις πολιτικές για την πανδημία.

Πηγή: NBC, USA Today

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter