ΗΠΑ: Σε αναβρασμό το Ουισκόνσιν για τον πυροβολισμό του Τζέικομπ Μπλέικ (Video)

ΗΠΑ: Σε αναβρασμό το Ουισκόνσιν για τον πυροβολισμό του Τζέικομπ Μπλέικ (Video)

Οι διαδηλώσεις στην Κενόσα του Ουισκόνσιν συνεχίζονται μετά το νέο περιστατικό αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ, με τον 29χρονο Τζέικομπ Μπλέικ να μένει παράλυτος από τη μέση και κάτω λόγω πυροβολισμών.

Οι πολίτες κατέβηκαν και σήμερα στους δρόμους, ζητώντας δικαιοσύνη, με τις αρχές να απαντούν χρησιμοποιώντας θωρακισμένα οχήματα, με τους αστυνομικούς να ρίχνουν πλαστικές σφαίρες στο πλήθος.

Δακρυγόνα χρησιμοποιήθηκαν επίσης έξω από το δικαστήριο της πόλης, εκεί όπου το εξαγριωμένο πλήθος προσπάθησε να γκρεμίσει τον φράχτη.

Ο του Ουισκόνσιν Τόνι Έβερς κήρυξε την πολιτεία κατάσταση έκτακτης ανάγκης, διαμηνύοντας ότι θα αναπτύξει δυνάμεις της Εθνοφρουράς για να αντιμετωπίσουν όσους διαπράττουν λεηλασίες και εμπρησμούς. Στην Κενόσα έχουν καταγραφεί εκτεταμένες φθορές σε δημόσια κτίρια και ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Ο Τραμπ στέλνει… ενισχύσεις

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι αξιωματούχοι στο Ουισκόνσιν αποδέχθηκαν τη συνδρομή ομοσπονδιακών δυνάμεων επιβολής του νόμου, έπειτα από μέρες ταραχών που πυροδοτήθηκαν μετά τον πυροβολισμό από αστυνομικούς ενός μαύρου στην πόλη Κενόσα.

Με tweet του ο Ρεπουμπλικάνος ένοικος του Λευκού Οίκου γνωστοποίησε ότι συνομίλησε με τον κυβερνήτη της πολιτείας Ουισκόνσιν Τόνι Έβερς, ο οποίος συμφώνησε να αποδεχθεί τη βοήθεια ομοσπονδιακών δυνάμεων.

«ΣΗΜΕΡΑ, θα στείλω ομοσπονδιακές δυνάμεις επιβολής του νόμου και την Εθνική Φρουρά στην Κενόσα για την αποκατάσταση του ΝΟΜΟΥ και της ΤΑΞΗΣ!», ανέφερε η ανάρτηση του Τραμπ.

«Δεν θα ανεχτούμε λεηλασίες, εμπρησμούς, βία και ανομία στους αμερικανικούς δρόμους», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στην πρώτη του αντίδραση μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Αφροαμερικανού Τζέικομπ Μπλέικ από την αστυνομία την Κυριακή σε αυτή την πόλη του Ουισκόνσιν.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter