ΗΠΑ: Προεκλογική κούρσα για έναν και το τσιρότο του

ΗΠΑ: Προεκλογική κούρσα για έναν και το τσιρότο του
Ο Ντόναλντ Τραμπ στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών με το τσιρότο στο δεξί αυτί του μετά τη δολοφονική επίθεση εις βάρος του. Φωτογραφία AP

Η σφαίρα σκότωσε έναν άνθρωπο στις ΗΠΑ, τρύπησε το αυτί του Τραμπ αλλά αυτός που «αιμορραγεί», και μάλιστα ακατάσχετα, είναι τελικά ο Μπάιντεν…

Η αλήθεια είναι πως μετά και την απόπειρα κατά Τραμπ, τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής, πλέον λίγα πράγματα μένουν να απαντηθούν στον δρόμο προς τις κάλπες και ακόμα λιγότερα είναι εκείνα που μπορούν να μας εκπλήξουν. Το μόνο βέβαιο είναι πως πολύ δύσκολα θα αποχωριστεί το τσιρότο από το πληγωμένο αυτί του. Σίγουρα όχι πριν βεβαιωθεί πως το έχουν δει και οι τελευταίοι αυτόχθονες στον Αρκτικό Κύκλο. Έως… και οι τελευταίοι Τουαρέγκ στη Σαχάρα.

Για την ακρίβεια, μένει να απαντηθεί ως πού θα φτάσει ο Ντόναλντ Τραμπ μέχρι να κόψει το νήμα που θα τον οδηγήσει ξανά στον Λευκό Οίκο. Τον δρόμο του στρώνουν με ροδοπέταλα, ακόμα και καλτ φιγούρες των 80’s και των 90’s που διαρρηγνύουν –κυριολεκτικά- δημοσίως τα ιμάτιά τους, και πιο συγκεκριμένα τα ευρύχωρα t-shirt τους, αναδεικνύοντας τους αφράτους μύες τους. Κάπως έτσι ο Χαλκ Χόγκαν, ο «Real American», που έλεγε και το πασίγνωστο entrance song του WCW («παππού» του WWE) και του World Wrestling Federation, διαμαρτυρήθηκε ενώπιον των εκστασιασμένων Ρεπουμπλικανών, για την απόπειρα κατά του τέως προέδρου. Διαμαρτυρία εύλογη αλλά και σόου μπόλικο. Και σανό ακόμα περισσότερο, αν αναλογιστεί κανείς πως εκείνοι που είχε απέναντί του και κραύγαζαν πανηγυρικά είναι συντριπτικά υπέρμαχοι της οπλοκατοχής. Διαμαρτύρονται, όμως, γιατί ένας οπλισμένος, ασταθής πνευματικά, πυροβόλησε και σκότωσε έναν άνθρωπο. Ή μάλλον διαμαρτύρονται γιατί σημάδεψε και τραυμάτισε τον ηγέτη τους. Παράνοια.

Διαβάστε περισσότερα: Χαλκ Χόγκαν: Έσκισε τη μπλούζα του για τον Τραμπ – «Πυροβόλησαν τον ήρωά μου» (Video)

Βέβαια, ο δισεκατομμυριούχος Ντόναλντ Τραμπ δεν χρειάζεται κανέναν Χόγκαν για να συνεχίζει την παρέλασή του προς την εκλογική μάχη της 5ης Νοεμβρίου. Απλά οι ιαχές του κόσμου και η αποθέωση στο πρόσωπο του γερόλυκου wrestler, που σκίζει το μπλουζάκι του με γουρλωμένα μάτια, υπενθυμίζουν δύο πράγματα: Πρώτον, πως στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού το σόου, αν δεν είναι  σημαντικότερο από την ουσία είναι μετά βεβαιότητας απόλυτα συνδεδεμένο μαζί της και δεύτερον ότι ο πλανήτης θα πρέπει να ετοιμάζεται για μία δεύτερη θητεία Τραμπ με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό.

Πρακτικά, έως τώρα ο Τραμπ κάνει παρέλαση ως ο κραταιός ηγέτης. Ο Μπάιντεν, είναι απλά ο δεύτερος. Στις δημοσκοπήσεις, στις συζητήσεις, στις προτιμήσεις. Αναγκαστικά κάποιος πρέπει να είναι ο δεύτερος. Ενδεικτικά, ο Ρεπουμπλικανός τέως πρόεδρος προηγείται, στη μέτρηση της Emerson College, με 44% – 38%.

Ο Τραμπ είναι ο ιδανικός εκφραστής της ακραίας λαϊκίστικης εκδοχής του Ρεπουμπλικανισμού. Το ακροατήριό του; Κυρίως λευκοί, οργισμένοι από το «σύστημα», αν όχι λιγότερο μορφωμένοι, τότε σίγουρα πιο θρησκευόμενοι. Αναφανδόν υπέρμαχοι της οπλοκατοχής, σε μία χώρα που πληρώνει βαρύ φόρο αίματος, μετά μάλιστα, από μία απόπειρα δολοφονίας του ίδιου του ηγέτη τους.

Το ερώτημα παραμένει: Πού θα φτάσει ο Τραμπ μέχρι να εκλεγεί; Ήδη, τηλεφωνικά «έταξε» στον Ζελένσκι ότι θα σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο Τραμπ της ασταθούς εξωτερικής πολιτικής, που προκάλεσε τον οικονομικό πόλεμο με την Κίνα το 2018 με… μία χούφτα τιτιβίσματα στο –τότε- Twitter, υπόσχεται, ότι θα τερματίσει το αιματοκύλισμα στην Ουκρανία το οποίο η Δύση, αν δεν πυροδότησε απολύτως, φροντίζει να το τροφοδοτεί συνεχώς. Μακάρι.

Πάντως, με βάση τη γνώση που αποκόμισε ο πλανήτης από τα πεπραγμένα του από την πρώτη του θητεία, τη δολοφονία Φλόιντ και όσα ακολούθησαν, οι οιωνοί δεν είναι καλοί. Και το πρόβλημα οξύνει η κατάσταση των Δημοκρατικών και του ίδιου του Μπάιντεν. Η απόλυτη αδυναμία του να σταθεί απέναντι και να αρθρώσει αντίλογο, όπως φάνηκε και στο πρόσφατο debate που ο 81 ετών πρόεδρος έχασε τα λόγια του, επιτρέπει στον Τραμπ να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού. Αν οι Δημοκρατικοί δεν φροντίσουν γι’αυτό, ο Μπάιντεν οδεύει χωρίς φρένα σε εκλογικό βατερλώ. Έως τότε, έχουμε κλείσει πρώτη θέση σε μία  προεκλογική κούρσα για έναν και το τσιρότο του.

Διαβάστε επίσης

Τρίζουν τα δόντια οι ΗΠΑ για το σκάνδαλο της Novartis – Την Κυριακή στο Documento

Ακριβά τα νησιά, προσιτά μόνο για τους ξένους – Πολυτέλεια οι διακοπές για τους Ελληνες

Τέμπη – Νίκος Πλακιάς: «Τα οστά που βρέθηκαν στο Κουλούρι ανήκαν στα παιδιά μου»

Ανθρώπινο λάθος πιθανότατα πίσω από την κυβερνοεπίθεση στο Κτηματολόγιο

Στέφανος Κασσελάκης – Κύπρος: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίζει να στηρίζει μία δίκαιη λύση για το Κυπριακό

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter